Sanatate

Cum pot dormi mai mult mamele si bebelusii lor?

Este mai usor sa hraniti bebelusul noaptea daca acesta doarme langa dvs. Unii parinti sunt nelinistiti cand dorm cu bebelusul, se tem ca l-ar putea rani in vreun fel. Dar aceasta practica traditionala este eficienta si chiar reduce riscul mortii subite. De asemenea, si dvs. veti putea adormi mai usor dupa ce ii dati copilului sa manance. Bebelusul poate dormi oriunde, dar daca este singur poate fi anxios, deci este mai bine ca in primele luni sa doarma cu dvs. in camera, in patut sau intr-un cosulet langa pat. Daca aveti noroc, s-ar putea sa nu mai simta foamea atat de des si sa doarma 5-6 ore neintrerupt, deci va veti odihni mai bine. Oricum, dupa o perioada in care copilul are aceleasi obiceiuri, urmeaza o perioada de crestere si trebuie hranit mai des.

 

 

In pantecul dvs. copilul creste auzind zgomotele din lumea mamei lui. Parintii disperati din cauza plansului bebelusului pleaca uneori noaptea in plimbare cu masina – zgomotul motorului are efect magic. Bebelusii dorm mai bine cand sunt inconjurati de sunete, decat in liniste. Puteti adormi copilul cu un cantec de leagan sau cu o caseta care contine sunete lininistitoare, cum ar fi zgomotul valurilor, al masinii de spalat sau cele din trafic.

 

 

Obiceiuri la culcare.

 

 

Merita sa dezvoltati un program seara la culcare – baia, laptele, luatul in brate, un cantecel de leagan – chiar si cu cei mici. Nu va asteptati ca un copil sa petreaca cu dvs. o noapte, iar urmatoarea sa mearga la culcare la ora 6, pentru ca asa doriti. Si fiti prompta atunci cand copilul se trezeste. Copiii care nu sunt anxiosi din cauza singuratatii vor fi hraniti mai bine, apoi vor adormi repede. Uneori, bebelusul se va linisti stand cu partenerul dvs., care este mai putin obosit si tensionat.

 

 

Concentrati-va asupra somnului! Regula de aur pentru a dormi suficient este sa va potriviti programul cu cel al copilului, ca sa puteti dormi sau sa va odihniti in acelasi timp. Aceste atipiri in timpul zilei va ajuta sa va simtiti mai bine si mai plina de viata. Faceti din aceasta prioritate – chiar daca veti scoate telefonul din priza ca sa nu va deranjeze nimeni pana cand se trezeste copilul. Urmati aceste reguli:

 

 

–    Daca copilul doarme seara, nu incercati sa profitati de acest timp, ci culcati-va devreme.
–    Nu stati treaza pentru treburile obisnuite, cum ar fi spalatul si curatatul.
–    Coborati standardele si acceptati haosul si dezordinea din casa ca pe un fenomen de scurta durata.
–    Nu faceti totul singura. Acceptati orice ajutor pe care il puteti avea.

 

 

Faceti cu schimbul!

 

 

Daca partenerul sufera din cauza lipsei de somn, ar trebui sa doarma singur cateva nopti. Dar stabiliti sa doarma si el cate o noapte cu copilul, ca sa va puteti odihni mai bine. Sprijinul lui este important. Daca nu va odihniti noapte de noapte, in curand veti simti ca innebuniti.

 

 

Daca va este greu sa adormiti:

 

 

–    Faceti o baie calda. Cresterea temperaturii corpului aduce somnul.
–    Nu mancati seara tarziu – veti dormi prost.
–    Dar nici nu va culcati flamanda – nivelul scazut al zaharului in sange tulbura somnul.
–    Renuntati la ceai, alcool si nicotina (si nu le mai consumati dupa ora 3 dupa-amiaza).
–    Consumati ceaiuri cu efect calmant –  musetel, menta. Ca o ultima masura, beti un ceai de valeriana, care este un sedativ natural.
–    Un pahar de lapte si un biscuite reduce starea de neliniste.
–    Incercati sa va relaxati. Nu veti putea adormi daca mintea dvs. este agitata.
–    Exercitiile fizice va ajuta sa dormiti, dar nu le efectuati seara tarziu.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *