Din oras

Cum arata santierul turnului de 25 de etaje din Manastur

Scris de 4,938

Zidul de sustinere de pe marginea Caii Floresti, chiar de la intrarea in municipiul Cluj-Napoca, a fost spart in aceste zile in cadrul santierului contestatului bloc de 25 de etaje al omului de afaceri Radu Vlas. In ciuda protestelor de anul trecut constructia a fost continuata, in aceste zile lucrandu-se la fundatia imobilului. Reprezentantii Primariei au aratat ca nu au mai primit plangeri din partea vecinilor viitorului imobil.

In februarie 2014 manasturenii, vecini cu viitorul bloc de 25 de etaje, cel mai inalt din cartier, protestau impotriva constructiei si erau decisi sa opreasca lucrarile cu orice pret.  Locuitorii din zona au depus sute de plangeri la primarie in incercarea de a stopa constructia.

“Primaria a aprobat, in data 07 Iunie 2012, sub autorizatia de construire nr. 651, inceperea constructiei, respectiv a unui imobil de 25 etaje, pe un spatiu foarte mic si aflat in panta. Noi, proprietarii care locuim in aceste 4 blocuri, consideram ca realizarea acestui imobil este total neadecvata locatiei respective stiind bine ca nici noi nu avem spatiul necesar pentru trai civilizat, parcare sau relaxare”, sustineau 220 de familii care sunt inscrise in patru asociatii de proprietari.

Municipalitatea vine, insa, cu argumentul instantei, ca in multe alte cazuri contestate de cetateni.

“A trebuit sa emitem autorizatia de constructie pentru ca legea prevede acest lucru. Daca nu emiteam autorizatia, eram pasibili de amenzi in instanta”, a declarat Emil Boc, citat de Stiri de Cluj.

Iar acum lucrarile sunt in toi, si e doar o chestiune de timp pana cand se va ridica turnul. Termenul de finalizare este 15 august 2017.

Beneficiarul si executantul proiectului este Ardeal Construct, firma lui Radu Vlas si Angela Moldovan. Firma a avut anul trecut un profit de 235.000 de lei la o cifra de afaceri de 7 milioane de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 40 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE