In vizor

Civic Alert, aplicatia gratuita pentru sesizarea problemelor din oras

Scris de 1,189

Civic Alert este cea mai noua initiativa cu spirit civic, sub forma unei aplicatii pentru mobil, care iti da oportunitatea de a contribui la bunul mers al lucrurilor din orasul tau. Primaria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Prefectura ori Consiliul Judetean vor fi informate in cel mai scurt timp de neregulile constatate de cetateni. 

“Aplicatia este o metoda rapida, prin care orice posesor al unui telefon mobil poate sesiza autoritatile competente cu privire la diferitele nereguli observate in viata de zi cu zi. Astfel, sesizarea problemelor intalnite, printr-o modalitate simpla si la indemana oricui, vor conduce la o imbunatatire majora a vietii cotidiene”, se arata in descrierea aplicatiei.

Concret, cetatenii au la dispozitie o aplicatie de mobil prin care pot raporta instantaneu catre autoritati orice problema din orasul lor in trei pasi simpli: fotografie, geo-localizare automata pentru a inregistra adresa si selectarea categoriei in care se incadreaza problema semnalata.

“Printr-o simpla aplicatie de mobil utilizatorii, pot trimite sesizarea in mai putin de 30 de secunde, in 3 pasi simpli: Fotografie, Locatie, Descriere”, spun initiatorii.

Fiecare utilizator al aplicatiei va fi in masura sa sesizeze diferitele nereguli intalnite, precum gropile din carosabil, autoturismele abandonate, cabluri cazute sau zone cu semnalizare defectuoasa, precum si diferite acte de vandalism sau chiar functionari publici cu un comportament neadecvat. Toate acestea fara a se lovi de uriasa birocratie necesara in varianta clasica a unei sesizari la ghiseu.

“Tu raportezi problemele orasului tau, iar noi le transmitem celor responsabli”, se spune in unul din mesajele campaniei de promovare a aplicatiei.

Raportarea si gestionarea relatiei cu autoritatile se face prin intermediul unui Call Center, de unde agentii vor verifica, redirectiona si trimite sesizari oficiale catre autoritatea competenta. Reclamatiile primite vor fi urmarite, pana la solutionare.

Clujenii au inceput deja sa semnaleze neregulile depistate in oras: deseurile abandonate, standurile de taxi improprii si parcarile ilegale au fost primele solicitari ale acestora. 

Aplicatia este compatibila atat cu sistemul de operare IOS cat si cu Android .ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 45 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE