In vizor

Civic Alert, aplicatia gratuita pentru sesizarea problemelor din oras

Scris de 1,189

Civic Alert este cea mai noua initiativa cu spirit civic, sub forma unei aplicatii pentru mobil, care iti da oportunitatea de a contribui la bunul mers al lucrurilor din orasul tau. Primaria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Prefectura ori Consiliul Judetean vor fi informate in cel mai scurt timp de neregulile constatate de cetateni. 

“Aplicatia este o metoda rapida, prin care orice posesor al unui telefon mobil poate sesiza autoritatile competente cu privire la diferitele nereguli observate in viata de zi cu zi. Astfel, sesizarea problemelor intalnite, printr-o modalitate simpla si la indemana oricui, vor conduce la o imbunatatire majora a vietii cotidiene”, se arata in descrierea aplicatiei.

Concret, cetatenii au la dispozitie o aplicatie de mobil prin care pot raporta instantaneu catre autoritati orice problema din orasul lor in trei pasi simpli: fotografie, geo-localizare automata pentru a inregistra adresa si selectarea categoriei in care se incadreaza problema semnalata.

“Printr-o simpla aplicatie de mobil utilizatorii, pot trimite sesizarea in mai putin de 30 de secunde, in 3 pasi simpli: Fotografie, Locatie, Descriere”, spun initiatorii.

Fiecare utilizator al aplicatiei va fi in masura sa sesizeze diferitele nereguli intalnite, precum gropile din carosabil, autoturismele abandonate, cabluri cazute sau zone cu semnalizare defectuoasa, precum si diferite acte de vandalism sau chiar functionari publici cu un comportament neadecvat. Toate acestea fara a se lovi de uriasa birocratie necesara in varianta clasica a unei sesizari la ghiseu.

“Tu raportezi problemele orasului tau, iar noi le transmitem celor responsabli”, se spune in unul din mesajele campaniei de promovare a aplicatiei.

Raportarea si gestionarea relatiei cu autoritatile se face prin intermediul unui Call Center, de unde agentii vor verifica, redirectiona si trimite sesizari oficiale catre autoritatea competenta. Reclamatiile primite vor fi urmarite, pana la solutionare.

Clujenii au inceput deja sa semnaleze neregulile depistate in oras: deseurile abandonate, standurile de taxi improprii si parcarile ilegale au fost primele solicitari ale acestora. 

Aplicatia este compatibila atat cu sistemul de operare IOS cat si cu Android .ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 16 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 18 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 19 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 20 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 21 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 22 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 22 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 23 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE