General

Culiţă Sterp, reţinut de Poliție pentru 24 de ore

Manelistul Culiţă Sterp a fost reţinut de polițiști pentru o lungă listă de ilegalități comise în timpul și după ce a produs un accident în Cluj-Napoca. Poliţiştii Biroului Rutier au dispus reţinerea pentru 24 de ore a conducătorului auto în vârstă de 30 de ani.

  • Inițial, extremi de blânzi, polițiștii clujeni i-au aplicat manelistului în vârstă de 30 de ani doar o amendă și i-au suspendat permisul după ce a condus băut, cu viteză pe Calea Florești, a produs un accident și a fugit de la locul faptei.
  • La 18 ceasuri de la producerea faptei, polițiștii clujeni au catadicsit să anunțe că: ”Din informațiile obținute rezulta faptul ca autoturismului a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 96 de km/h. A fost întocmit un proces-verbal de constatare a contraventiilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 1885 de lei. A fost aplicată o amendă în valoare de 580 de lei pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier, contravenientului fiindu-i de asemenea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile. Depășirea limitei legale de viteză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1305 lei”.

Lista de ilegalități pentru care a fost reținut:

  • A fost surprins de aparatul radar cu viteză mai mare decât cea permisă
  • Nu a oprit la semnalul agenţilor
  • Ulterior a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului
  • Și a lovit în plin un autoturism.
  • Sterp a plecat de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în apropierea clădirii Teatrului național.
  • La verificări Sterp a fost găsit că a condus băut, sub influența alcoolului.

”Cercetările sunt continuare în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că, în urma rezultatelor probelor biologice, fapta de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului a fost înregistrată drept contravenţie (sancţionată cu amenda şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, dacă alcoolemia, exprimată în grame de alcool per litru de sânge, este până la 0,80 g/l alcool pur în sânge).

CITEȘTE: De ce a fugit manelistul Culita Sterp de la locul accidentului facut la Cluj-Napoca azi dimineata?