Sport

România s-a făcut de rușine și cu Slovenia – Înfrângere la Cluj, după o repriză dezastru

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă joi seara de reprezentativa similară a Sloveniei, scor 1-2 (0-2), într-un meci amical programat cu 3 zile înainte de startul Cupei Mondiale. Elevii lui Edward Iordănescu au nimerit și bara de două ori, transmite Mediafax.

Cu multe absențe din lot ale titularilor de drept, Iordănescu a trimis în teren un prim unsprezece inedit alcătuit din Moldovan – Manea, Burcă, Nedelcearu, Vătăjelu – R. Marin, M. Marin, Cicâldău – Cordea, Pușcaș și Drăguș.

În primele 5 minute, oaspeții de pe Cluj Arena au avut două ocazii de a marca, dar Modovan a fost la post de fiecare dată.

În minutul 9, Burcă profită de o minge ricoșată și șutează din prima, însă balonul lovește bara laterală a porții lui Oblak.

Se joacă pe contre și ambele echipe mai bifează câte două ocazii de fiecare parte, înainte ca Sesko să scape de marcaj și să înscrie cu capul în poarta lui Horațiu Moldovan (0-1, min. 26).

Peste nici 5 minute, slovenii construiesc din nou frumos și majorează la 0-2, prin Sporar, în minutul 31.

Finalul de repriză aparține tot oaspeților, dar Moldovan se înscrie pe lista candidaților la „Omul meciului”, cu o intervenție de excepție în fața lui Sesko, din poziție de unu la unu.

Tricolorii revin montați de la vestiare și fac o repriză secundă mult mai bună, Moruțan revitalizând acțiunile ofensive ale României.

În minitul 64, România reduce din diferență prin Drăguș, servit foarte bine de Manea.

Ultimul moment important al meciului a fost șutul în transversală al lui Moruțan, care a completat alte câteva ocazii ale României, nefructificate însă.

Slovenii au mai bifat și ei o șarjă ofensivă la poarta lui Moldovan, dar s-a încheiat 1-2 și România urmează duminică se joace și un al doilea amical, cu Moldova, la Chișinău.