Politica

Cu toate armele impotriva prefectului. Seplecan vrea inapoi la Consiliul Judetean

De cand a ramas fara functia de presedinte al judetului, Mihai Seplecan a vorbit mai mult ca niciodata. Pe pagina personala de Facebook, in presa scrisa, la radio si TV, oriunde a putut sa spuna, a spus: ca e o nedreptate ce se intampla, ca roata e rotunda, ca “pentru a-ti face dusmani in lumea asta e de ajuns sa spui ce gandesti”, ca “sunt succese cate te injosesc si infrangeri care te inalta”, ca “viata e scurta”, ca “pentru bani, omul se duce pana la capatul lumii”, in sfarsit, ca a cerut verificarea activitatii apolitice a prefectului de Cluj. De cealalta parte, Gheorghe Vuscan se ascunde in spatele literei legii care spunea, in cazul fostului sau coleg de partid, ca trebuie sa actioneze cat mai repede, iar in cazul lui Seplecan, cat mai tarziu. 

Gheorghe Vuscan a fost, in ultimele saptamani, tinta tuturor atacurilor lui Seplecan, online si offline. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj l-a parat pe prefect la toate ziarele din oras, dar si la Guvernul Romaniei si Ministerul Afacerilor Interne, ca intarzie sa atace decizia consilierilor judeteni de a-l lasa fara functie. Si cand a facut asta si-a facut publice, in repetate randuri, toate datele personale: strada pe care locuieste, cu bloc, scara si numar de apartament cu tot, numarul de telefon si adresa de e-mail. 

“Hotararea Consiliului Judetean Cluj privind eliberarea subsemnatului din functia de Presedinte, a fost adoptata cu incalcarea prevederilor legale. (…) Aceasta, in conditiile in care anterior sedintei li s-a adus la cunostinta consilierilor judeteni faptul ca demersul lor este unul ilegal si cunosteau faptul ca prin acesta imi vor cauza o paguba si totodata, o vatamare intereselor mele legitime. Cu privire la acest aspect, urmeaza sa ma adresez institutiilor competente”, ameninta Mihai Seplecan.

Marea nemultumire a fostului presedinte de judet e faptul ca Gheorghe Vuscan nu se grabeste sa atace decizia consilierilor judeteni, in timp ce intr-o situatie similara, in vara lui 2014, a reusit performanta de a ataca in contencios administrativ doua astfel de decizii. Pe atunci, insa, Seplecan era cel care incerca din rasputeri sa il dea jos din functie pe Ioan Oleleu, fostul vicepresedinte al judetului si membru al PSD, partid din care facea parte si Gheorghe Vuscan. 

“Hotararile anterior mentionate au fost comunicate Institutiei Prefectului Judetului Cluj, pentru ca acesta sa verifice legalitatea si daca considera ca acestea sunt nelegale (si este evident ca sunt) sa le atace in instanta de contencios administrativ”, se lupta fostul presedinte. 

Doar ca Gheorghe Vuscan, cel care il impiedica, in urma cu un an jumatate, sa ajunga mai repede presedinte, e acelasi care nu se grabeste acum sa il repuna in functie. Prefectul se foloseste de lege, care spune ca are la dispozitie sase luni pentru a lua o decizie. 

“Daca exista intr-adevar motive juridice intemeiate pentru care hotararea de excludere a domnului Mihai Sepecan sa fie atacata in contenciosul administratic, o vom ataca. Daca nu, nu! Juristii insitutiei studiaza in aceste momente daca sunt indeplinite motivele suficiente care ar justifica o asemenea actiune in instanta” a declarat Gheorghe Vuscan pentru cotidianul Buna Ziua Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *