In vizor

Clujul santier: Cat costa si cand o sa fie terminate lucrarile ce trebuiau finalizate in 2015

Pentru ca firmele constructoare nu au reusit sa termine lucrarile contractate pe bani europeni anul trecut, Primaria Cluj-Napoca va plati din buzunarele clujenilor continuarea acestora. In plus, santierele vor ramane deschise pana in luna iunie, cand constructorii au primit noul termen de finalizare al santierelor. 

Modernizarea si extinderea pasajelor pietonale din Piata Garii ar putea primi de la bugetul pe anul 2016, pentru ca sumele se afla inca in consultare, o finantare de 5,2 milioane de lei.  De asemenea, refacerea infrastructurii orasului-comoara, proiect ce trebuia finalizat la sfarsitul lui 2015, va primi, daca bugetul e aprobat, o finantare de 4,9 milioane de lei pentru acest an. In total, e vorba despre 10 milioane de lei ce puteau fi asigurati din fonduri europene daca proiectele erau terminate la timp, adica la finalul anului trecut. 

In plus, modernizarea tramei stradale de acces la zona industriala ar putea primi 10 milioane de lei anul acesta. Alti 30 de milioane vor fi alocati pentru amenajare, modernizare strazi, piatete, poduri, punti. 

“Termenul de finalizare al lucrarilor incepute anul trecut si care nu au fost inca finalizate, intre care se include si sistemul de bike-sharing, e luna iunie”, spun reprezentantii municipalitatii. 

In 2016, mai bine de jumatate din bugetul pentru investitii este destinat pentru continuarea lucrarilor. Astfel, in proiectul de buget pentru acest an, 125 de milioane de lei vor fi cheltuiti pentru “lucrari in continuare” si doar 122 de milioane de lei pentru “lucrari noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *