General

CU CE SE MAI OCUPĂ ORGANELE STATULUI: Descinderi ale poliţiştilor de la Transporturi la patru tineri din Cluj și Oradea care au desenat graffiti pe vagoanele unor trenuri

Scris de 223

Patru tineri din Cluj Napoca şi Oradea sunt cercetaţi de către poliţiştii de la transporturi, fiind suspectaţi că, în ultimii ani, au făcut graffiti pe vagoanele unor tenuri de călători şi de marfă aflate în circulaţie. Poliţiştii informează că în astfel de cazuri vagoanele trebuie retrase din circulaţie pentru rescrierea numerelor de identificare. Prejudiciul cauzat de cei patru este estimat la peste 25.000 de lei, relatează News.ro.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale cercetează pentru infracţiunea de distrugere mai mulţi tineri, artişti de graffiti, din municipiile Oradea şi Cluj Napoca, suspectaţi că au desenat pe vagoanele trenurilor de călători şi de marfă aflate în circulaţie.

Recent, la domiciliile suspecţilor anchetatorii au făcut patru percheziţii.

”Activitatea infracţională a persoanelor a fost documentată în perioada mai 2021 – februarie 2023, în mai multe dosare penale în care sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, cu suportul de specialitate a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj Napoca”; informează, duminică, printr-un comunicat, Poliţia Transporturi.

În urma percheziţiilor desfăşurate, cei patru tineri au fost conduşi la sediul unităţilor de poliţie, în vederea audierilor.

”Prejudiciul total în aceste cauze este de peste 250.000 de lei, iar pentru îndepărtarea desenelor şi rescrierea numerelor de identificare şi a datelor necesare pentru exploatarea vagoanelor în conformitate cu legislaţia de specialitate în vigoare a fost necesară retragerea din circulaţie a vagoanelor respective”, precizează Poliţia.

Conform documentului care prezintă rezultatele acţiunilor pe linia de competenţă privind transporturile, poliţiştii de la Transporturi Navale Brăila şi Transporturi Navale Gropeni au identificat un ponton plutitor în zona kilometrului 176, pe malul stâng al fluviului Dunărea, la care erau acostate mai multe ambarcaţiuni de agrement.

”În urma verificărilor, proprietarul pontonului, un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Brăila, a declarat că în perioada anilor 2021-2023, a construit şi amplasat pe malul stâng, în albia minoră a fluviului Dunărea, zona km 176, un ponton, care are ca obiect acostarea ambarcaţiunilor de agrement care aparţin persoanelor din municipiul Brăila, judeţul Brăila, fără a deţine aviz şi autorizaţie de gospodărire a apelor emise de Administraţia Naţională Apele Române”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal.

Tot luna aceasta, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţe Transporturi Timişoara – Biroul de Investigare a Fraudelor au identificat două persoane fizice autorizate care vindeau haine şi încălţăminte contrafăcute şi purtând însemnele mai multor mărci înregistrate. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 146 de perechi încălţăminte, 207 bluze, 145 de pantaloni şi 10 geci, în valoare de aproximativ 93.000 de lei.

Bilanţul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la transporturi perioada 10 – 16 martie arată că au fost  făcute verificări în 164 de staţii şi triaje de cale ferată şi 533 de trenuri de călători, au fost legitimate 1.044 de persoane, fiind aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 78.310 lei.

În timpul acestor acţiuni au fost depistaţi şase persoane date în urmărire, 11 minori lipsiţi de supraveghere şi trei cerşetori, fiind verificate 25 de obiective de pază şi 2 agenţi economici.

De asemenea, au fost controlate 33 de autovehicule, verificate 26 de nave/ambarcaţiuni şi 29 de permise de pescuit, reţinute 3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 93.000 de lei.

Poliţiştii au constatat 50 de infracţiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 64 de persoane.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 21 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 22 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 22 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 23 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 1 day Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 1 day In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE