De cartier

Cu autoturismul personal, la Baza Sportivă Gheorgheni: „Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”

̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016 reprezintă un model elocvant în care administrația locală a catadicsit să desființeze trotuarele de acces la acest obiectiv sportiv și să amenajeze total aiurea trecerile de pietoni. Practic, accesul la singura bază sportivă funcțională din oraș, din cartierul Gheorgheni, este mai facil pentru autoturisme, mai puțin pentru pietoni, semnalează consilierul local USR, Alexandra Oană. 

„În timp ce în alte orașe europene mersul pe jos, sigur și comod pentru toate categoriile, este o prioritate clar asumată de autorități, noi suntem în stadiul în care ̆ ̆ . 

Observația este valabilă chiar și în cazul unor obiective importante și recent apărute pe harta orașului, cum ar fi ̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016. 

E grăitor că pentru asigurarea accesului în baza sportivă a fost creat un sens giratoriu, în timp ce trotuarul a fost desființat. , ̦ ̆ ̦ ̆, ̂ ̆ . 

Total contraintuitiv, mai ales că scopul unei baze sportive e încurajarea mișcării”, a declarat Alexandra Oană. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ trei ani, iar sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018.

„Infrastructura deficitară – lipsa trotuarului și trecerea de pietoni amplasată necorespunzător – pune pietonii ce vor să coboare în baza din direcția Unirii și Detunata în situația de a face o alegere pe care nimeni dintr-un oraș cu aspirații europene nu ar trebui să o facă: ̆ și își pun viața în pericol, ̆ , pe care inevitabil a apărut o potecă, de unde noroiul este transportat pe trotuare. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ 3 ani. 

Sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018”, adaugă consilierul USR. 
Din nefericire, situația a rămas neschimbată, fiind blocată de etapele birocratice întinse pe parcursul a trei ani de zile.

, : ̆ ̆ ̆ ̂ ̦ ̦ .
, : ̦ ̆, ̂ ̆ ̦ .
, : ̂ ̆ ̦ – ̦ – : , . 
, : ̆ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̂ ̦ . – ̆ .
, : ̂ , ̆ ̆ ̂ . 
: ̂ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̦ ̆ . ̦ ̂ . 
, : ̦ ̂ ̦ ̦ ̂ ̦ . 
, : ̂ ̦ ̦ ̦ . .
, : ̆ ̂ ̦ ̆ 3 ̦ .
, : ̂ ̆.
, : ̆ ̆ ̆ . 
, : ̆ ̆ ̆ . 

„Trei ani mai târziu … 

Lucrurile au rămas neschimbate.

Voi depune o interpelare pentru a afla care sunt motivele pentru care lucrările promise stagnează și trotuarul, aleea și trecerile pentru pietoni lipsesc în continuare.

Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”, conchide Alexandra Oană. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *