De cartier

Cu autoturismul personal, la Baza Sportivă Gheorgheni: „Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”

Scris de 150

̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016 reprezintă un model elocvant în care administrația locală a catadicsit să desființeze trotuarele de acces la acest obiectiv sportiv și să amenajeze total aiurea trecerile de pietoni. Practic, accesul la singura bază sportivă funcțională din oraș, din cartierul Gheorgheni, este mai facil pentru autoturisme, mai puțin pentru pietoni, semnalează consilierul local USR, Alexandra Oană. 

„În timp ce în alte orașe europene mersul pe jos, sigur și comod pentru toate categoriile, este o prioritate clar asumată de autorități, noi suntem în stadiul în care ̆ ̆ . 

Observația este valabilă chiar și în cazul unor obiective importante și recent apărute pe harta orașului, cum ar fi ̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016. 

E grăitor că pentru asigurarea accesului în baza sportivă a fost creat un sens giratoriu, în timp ce trotuarul a fost desființat. , ̦ ̆ ̦ ̆, ̂ ̆ . 

Total contraintuitiv, mai ales că scopul unei baze sportive e încurajarea mișcării”, a declarat Alexandra Oană. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ trei ani, iar sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018.

„Infrastructura deficitară – lipsa trotuarului și trecerea de pietoni amplasată necorespunzător – pune pietonii ce vor să coboare în baza din direcția Unirii și Detunata în situația de a face o alegere pe care nimeni dintr-un oraș cu aspirații europene nu ar trebui să o facă: ̆ și își pun viața în pericol, ̆ , pe care inevitabil a apărut o potecă, de unde noroiul este transportat pe trotuare. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ 3 ani. 

Sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018”, adaugă consilierul USR. 
Din nefericire, situația a rămas neschimbată, fiind blocată de etapele birocratice întinse pe parcursul a trei ani de zile.

, : ̆ ̆ ̆ ̂ ̦ ̦ .
, : ̦ ̆, ̂ ̆ ̦ .
, : ̂ ̆ ̦ – ̦ – : , . 
, : ̆ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̂ ̦ . – ̆ .
, : ̂ , ̆ ̆ ̂ . 
: ̂ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̦ ̆ . ̦ ̂ . 
, : ̦ ̂ ̦ ̦ ̂ ̦ . 
, : ̂ ̦ ̦ ̦ . .
, : ̆ ̂ ̦ ̆ 3 ̦ .
, : ̂ ̆.
, : ̆ ̆ ̆ . 
, : ̆ ̆ ̆ . 

„Trei ani mai târziu … 

Lucrurile au rămas neschimbate.

Voi depune o interpelare pentru a afla care sunt motivele pentru care lucrările promise stagnează și trotuarul, aleea și trecerile pentru pietoni lipsesc în continuare.

Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”, conchide Alexandra Oană. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours General
  Primăria Cluj-Napoca vine cu precizări la articolul nostru: ”Alianța Vestului n-a fost decât un mare fâs electoral (…)”: ”nu a achitat nici o sumă în contul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ALIANȚA VESTULUI”. În rest rămâne cum am scris: UN MARE FÂS ELECTORAL CU ZERO REALIZĂRI
 • Acum 16 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 19 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 20 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 21 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 21 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 22 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 22 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 23 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 1 day Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 1 day In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE