De cartier

Cu autoturismul personal, la Baza Sportivă Gheorgheni: „Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”

Scris de 150

̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016 reprezintă un model elocvant în care administrația locală a catadicsit să desființeze trotuarele de acces la acest obiectiv sportiv și să amenajeze total aiurea trecerile de pietoni. Practic, accesul la singura bază sportivă funcțională din oraș, din cartierul Gheorgheni, este mai facil pentru autoturisme, mai puțin pentru pietoni, semnalează consilierul local USR, Alexandra Oană. 

„În timp ce în alte orașe europene mersul pe jos, sigur și comod pentru toate categoriile, este o prioritate clar asumată de autorități, noi suntem în stadiul în care ̆ ̆ . 

Observația este valabilă chiar și în cazul unor obiective importante și recent apărute pe harta orașului, cum ar fi ̆ , cel mai mare și modern complex sportiv al orașului, inaugurat cu mare pompă în 2016. 

E grăitor că pentru asigurarea accesului în baza sportivă a fost creat un sens giratoriu, în timp ce trotuarul a fost desființat. , ̦ ̆ ̦ ̆, ̂ ̆ . 

Total contraintuitiv, mai ales că scopul unei baze sportive e încurajarea mișcării”, a declarat Alexandra Oană. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ trei ani, iar sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018.

„Infrastructura deficitară – lipsa trotuarului și trecerea de pietoni amplasată necorespunzător – pune pietonii ce vor să coboare în baza din direcția Unirii și Detunata în situația de a face o alegere pe care nimeni dintr-un oraș cu aspirații europene nu ar trebui să o facă: ̆ și își pun viața în pericol, ̆ , pe care inevitabil a apărut o potecă, de unde noroiul este transportat pe trotuare. 

Situația e în atenția autorităților de aproximativ 3 ani. 

Sesizările cetățenilor și saga analizelor și demersurilor datează din 2018”, adaugă consilierul USR. 
Din nefericire, situația a rămas neschimbată, fiind blocată de etapele birocratice întinse pe parcursul a trei ani de zile.

, : ̆ ̆ ̆ ̂ ̦ ̦ .
, : ̦ ̆, ̂ ̆ ̦ .
, : ̂ ̆ ̦ – ̦ – : , . 
, : ̆ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̂ ̦ . – ̆ .
, : ̂ , ̆ ̆ ̂ . 
: ̂ ̆ ̆ ̂ .
: ̆ ̦ ̆ . ̦ ̂ . 
, : ̦ ̂ ̦ ̦ ̂ ̦ . 
, : ̂ ̦ ̦ ̦ . .
, : ̆ ̂ ̦ ̆ 3 ̦ .
, : ̂ ̆.
, : ̆ ̆ ̆ . 
, : ̆ ̆ ̆ . 

„Trei ani mai târziu … 

Lucrurile au rămas neschimbate.

Voi depune o interpelare pentru a afla care sunt motivele pentru care lucrările promise stagnează și trotuarul, aleea și trecerile pentru pietoni lipsesc în continuare.

Nu e normal ca într-o bază sportivă inaugurată acum 5 ani să fie mai ușor să mergi cu mașina decât pe jos”, conchide Alexandra Oană. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 24 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE