Vocea ta

Cristian Marchiș: „După circul în public cu "Hotelul Monstru" din Cluj-Napoca acum urmează cele 250 de case de pe Valea Fânațelor”

Un activist clujean trage un semnal de alarmă asupra modului haotic prin care răsar sute de case la perferia orașului.

„Emil Boc și dublul standard. După circul în public cu „Hotelul Monstru” din Cluj-Napoca acum urmează cele 250 de case de pe Valea Fânațelor. În realitatea în jurul Clujului numărul caselor de genul construite ilegal sau la marginea legalității este mult mai mare. Și înainte să mă atacați da, nu susțin încălcarea legii, dar trebuie să vedem de ce unii oameni au ajuns să-l încalce.

În cazul hotelului autorizațiile există deși sunt discutabile. Totul miroase a șpagă atât la nivel local dar și cu fire care ajung inclusiv până în capitală. Avem un proprietar penal care acum își ispășește pedeapsa. Dar o mână spală pe alta, și soluția găsită nu este demolarea ci refațadizarea.

Polul opus Valea Fânațelor. Zonă care se promite că va fi introdus în PUG de zeci de ani. Unii așteaptă autorizații de construcție de peste zece ani, alții însă au luat inițiativa și s-au apucat de construit. Și da, deși se zice că au construit ilegal, unii au găsit portițe în lege și de fapt o parte din aceste case sunt la fel de legale ca Hotelul Monstru. Despre aceste metode nu o să scriu acum, poate o să fac o altă postare. Mai bine haideți să vedem alte manevre ale conducerii.

– unele zone de genul sunt folosite regulat de peste zece ani în campanie, când se promite ori rezolvarea PUG-ului și pentru aceste zone, ori diferite cartiere moderne pentru tineret. Până acum nici o promisiune de genul nu a fost onorată.
– Emil Boc face o administrație de fațadă atât pe plan național cât și internațional. Și cu proiectele imobiliare ale constructorilor consacrați municipiul a cam rămas fără zone verzi. Și acest lucru strică statistica lui Boc. Așa s-a întâmplat că de exemplu peste noapte s-au trasat zone verzi pe hartă cu pixul, fără un studiu aprofundat. Sau și mai probabil au studiat foarte bine unde au constructorii amintiți mai sus interese și unde nu.
– tot prin manevre de genul unii s-au trezit cu casele construite practic legal pe teren intravilan cu case mutate tot din pix pe extravilan devenind totodată și ilegale.

Și cazuri de genul există o grămadă pe lângă cele enumerate. Și da, Emil Boc are dublu standard. Mai corect zis standardul intereselor de partid. Blocurile construite ilegal cu decizie definitivă de demolare stau în continuare pe picioare, altele se aprobă deși nu ar trebui, iar casele pe care unii oameni le-au construit ilegal sau la marginea legalității din cauza administrației locale defectuoase au primit promisiune de la edil că vor fi demolate.

Propun la cei care vizitează Clujul să meargă și în cartierele limitrofe. Să cutreiere puțin orașul, și o să-și dea seama că totul este numai un decor teatral făcut la perfecțiune pentru Untold și alte activități care atrag turiștii care lasă o grămadă de bani pentru bugetul local.

Iar pentru cei cu casele cu promisiune de demolare le propun să construiască mai bine blocuri. O casă aduce pe medie două voturi, un bloc în schimb aduce peste 50. În consecință voi nu contați. Sunteți o simplă statistică, și și aia negativă. Credeți că îl interesează pe Emil Boc să vă rezolve problemele? Mai bine pierde 500 de voturi și în schimb demonstrează la București că și-a făcut treaba și a demolat construcții ilegale. Și măcar nu trebuie să dărâme Hotelul Monstru sau alte construcții cu interese…”, arată Marchiș pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *