In vizor

Cristi Danileț, după audierea lui George Maior în Comisia SRI: “Hopa! Există acoperiți în presă, dar nu în Justiție”

Judecătorul clujean Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, comentează, pe Facebook, declarațiile făcute de fostul șef al SRI George Maior în urma audierilor din Comisia de control a SRI.

„Hopa! Există acoperiți în presă, dar nu în Justiție. O spune fostul șef al SRI.

Poate vă mai aduceți aminte povestea de acum un an cu acoperiții din Justiție, întreținută chiar și de niște asociații ale magistraților rămase fără membri…. Ei bine, eu rețin foarte bine trusturile de presă care făceau tam-tam pe subiect. Și nu m-ar mira să aflăm în curând care e adevăratul stat paralel și poate chiar să vedem că exact acei jurnaliști care strigau mai tare să aibă o mare, dar mare problemă. Căci în cursul anilor doar puțini jurnaliști s-au/au fost deconspirați…”, scrie Cristi Dănileț pe Facebook.

Reamintim faptul că până la declarațiile lui Maior au fost nenumărate altele care făceau referire la faptul că există jurnaliști recurtați de către servicii. De la Mircea Geoană, până la George Maior, au fost nenumărați politicieni sau servitori ai acestora care au declarat că dețin liste cu acoperiții din presă – dar, când a fost vorba să se dea nume concrete, limbile s-au legat. În mod suspect, deși există în mod cert un interes clar al serviciilor de a avea vectori de imagine și de influență în mass media.

Pe această temă, într-un editorial, publicat la începtul anului trecut, Ziar de Cluj se întreba de ce  nu cer și jurnaliștii protecția legii pentru a nu devenii ciripitorii serviciilor?

Că, spre deosebire de magistrați, a căror recrutare este interzisă prin lege – și, cu toate acestea, există indicii temeinice că ar fi destui racolați în slujba serviciilor, cei din mass media, deși considerați vulnerablitate în CSAT, nu sunt protejați de legi similare.

A zis-o și Adrian Ţuţuianu, fostul șef al Comisiei SRI:

„Dacă în anumite zone există interdicţia – judecători, procurori şi în politică – în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *