Sanatate

Crește rata de INFECTARE cu Covid-19 la Cluj-Napoca

Scris de 149

Rata de infectare cu Covid-19 crește încet dar sigur la Cluj-Napoca. Pentru luni, 3 ianuarie, aceasta a fost de 1,34 de cazuri la mia de locuitori, după ce în perioada 17-30 decembrie au fost diagnosticate 452 de cazuri noi de Covid-19 – potrivit Direcției de Sănătate Pubică Cluj. În perioada amintită, la nivelul întregului județ au fost 738 de cazuri noi, iar rata de infectare era luni de 0,98 de cazuri la mia de locuitori.

Cluj-Napoca a fost printre ultimele orașe din țară unde rata de infectare a scăzut la sub un caz de Covid-19 la mia de locuitori, în jurul Crăciunului.

În Florești au fost raportate 53 de noi cazuri de Covid, iar rata de infectare era luni de 1,09 la mie.

Potrivit DSP Cluj, cea mai mare rată de infectare din județ era luni la Valea Ierii, respectiv 5,40 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. În perioada amintită au fost înregistrate 5 cazuri noi de Covid-19, fiind vorba de un focar.

Rate mari de infectare au fost raportate și în comunele Vad: 4,48 și Sânpaul: 4,04.

Cercetător: ”Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă  și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine”

Cercetătorul Octavian Jurma critică decizia Ministerului Educației de a încheia vacanța elevilor în 3 ianuarie, spunând că va fi un catalizator pentru infecțiile cu tulpina Omicron.

”Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli.

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă  și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, susține Jurma într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că se poate considera debutul oficial al valului 5-Omicron la 1 ianuarie 2022

”Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni. Mă aștept că raportul VOC de marți să confirme acest lucru, dar avem deja și raportul Medlife care arată o pondere medie de 35% a cazurilor de Omicron. Nu am nici o îndoială că Omicron are deja o pondere de 50% din numărul de cazuri diagnosticate.

În această săptămâna creșterea a fost încă temperată de ponderea importantă numărului de cazuri Delta care care deși se află într-un platou, încă reprezintă probabil în jur de 50% din cazurile noi. De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi”, a mai transmis Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

El susține că debutul valului 5 a fost avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, ”tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”.

”Nu veți auzi nici măcar o scuză pentru prețul plătit de copiii noștri, dimpotrivă, sunt semne că deciziile Ministerului Santatii vor fi cenzurate în continuare de la Cotroceni prin numirea unui secretar de stat decorat de Președinte pentru obediență să politică.

Probabil că România Educată nu include și copiii vulnerabili la COVID-19, doar pe cei care vor supraviețui selecției naturale prin infectare impuse de guvern părinților. Astfel părinții nu mai au dreptul să își țină copiii acasă și sunt obligați de lege să îi trimită în clase să se infecteze”, a mai scris Jurma.

A adresat și un mesaj către părinții care îi cer pe rețelele de socializare ”să le lase copiii în pace”.

”Nici eu, nici guvernul, nici UE nu vrea să îți vaccineze copiii cu de-a silă. Doar pandemia îți infectează copiii cu de-a silă. Dacă nu vrei să îi potejezi este decizia ta și prin urmare responsabilitatea ta completă pentru consecințele acestei decizii”, a notat Jurma.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 6 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 6 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 6 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 7 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 7 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 8 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 9 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 9 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 10 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 11 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 12 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE