Sanatate

Crește rata de INFECTARE cu Covid-19 la Cluj-Napoca

Scris de 149

Rata de infectare cu Covid-19 crește încet dar sigur la Cluj-Napoca. Pentru luni, 3 ianuarie, aceasta a fost de 1,34 de cazuri la mia de locuitori, după ce în perioada 17-30 decembrie au fost diagnosticate 452 de cazuri noi de Covid-19 – potrivit Direcției de Sănătate Pubică Cluj. În perioada amintită, la nivelul întregului județ au fost 738 de cazuri noi, iar rata de infectare era luni de 0,98 de cazuri la mia de locuitori.

Cluj-Napoca a fost printre ultimele orașe din țară unde rata de infectare a scăzut la sub un caz de Covid-19 la mia de locuitori, în jurul Crăciunului.

În Florești au fost raportate 53 de noi cazuri de Covid, iar rata de infectare era luni de 1,09 la mie.

Potrivit DSP Cluj, cea mai mare rată de infectare din județ era luni la Valea Ierii, respectiv 5,40 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. În perioada amintită au fost înregistrate 5 cazuri noi de Covid-19, fiind vorba de un focar.

Rate mari de infectare au fost raportate și în comunele Vad: 4,48 și Sânpaul: 4,04.

Cercetător: ”Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă  și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine”

Cercetătorul Octavian Jurma critică decizia Ministerului Educației de a încheia vacanța elevilor în 3 ianuarie, spunând că va fi un catalizator pentru infecțiile cu tulpina Omicron.

”Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli.

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă  și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, susține Jurma într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că se poate considera debutul oficial al valului 5-Omicron la 1 ianuarie 2022

”Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni. Mă aștept că raportul VOC de marți să confirme acest lucru, dar avem deja și raportul Medlife care arată o pondere medie de 35% a cazurilor de Omicron. Nu am nici o îndoială că Omicron are deja o pondere de 50% din numărul de cazuri diagnosticate.

În această săptămâna creșterea a fost încă temperată de ponderea importantă numărului de cazuri Delta care care deși se află într-un platou, încă reprezintă probabil în jur de 50% din cazurile noi. De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi”, a mai transmis Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

El susține că debutul valului 5 a fost avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, ”tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”.

”Nu veți auzi nici măcar o scuză pentru prețul plătit de copiii noștri, dimpotrivă, sunt semne că deciziile Ministerului Santatii vor fi cenzurate în continuare de la Cotroceni prin numirea unui secretar de stat decorat de Președinte pentru obediență să politică.

Probabil că România Educată nu include și copiii vulnerabili la COVID-19, doar pe cei care vor supraviețui selecției naturale prin infectare impuse de guvern părinților. Astfel părinții nu mai au dreptul să își țină copiii acasă și sunt obligați de lege să îi trimită în clase să se infecteze”, a mai scris Jurma.

A adresat și un mesaj către părinții care îi cer pe rețelele de socializare ”să le lase copiii în pace”.

”Nici eu, nici guvernul, nici UE nu vrea să îți vaccineze copiii cu de-a silă. Doar pandemia îți infectează copiii cu de-a silă. Dacă nu vrei să îi potejezi este decizia ta și prin urmare responsabilitatea ta completă pentru consecințele acestei decizii”, a notat Jurma.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE