Eveniment

CPL Concordia Cluj-Napoca renunță la furnizarea de gaze naturale și lasă cu ochii în soare 22.000 de abonați

CPL Concordia România, cu sediul central în Cluj-Napoca și-a notificat toți clienții că va renunța la serviciul de furnizare a gazelor naturale. Compania a trimis informări pe adresele abonaților, din care rezultă că oamenii sunt sfătuiți să își caute alți furnizori de gaze naturale și să încheie cu aceștia contracte de furnizare de gaze naturale, informează Foaia Transilvană.

În total, CPL Concordia are în județul Cluj aproximativ 22.000 de abonați, cărora le distribuie gazele naturale.

În notificare, reprezentanții CPL Concordia susțin că piața gazelor naturale a devenit foarte volatilă și impredictibilă și nu mai pot asigura contractele pentru achiziția viitoare de gaz metan.

Din informațiile publice, doar în iarna 2021-2022, cei de la CPL Concordia au făcut un profit din revânzarea gazului natural estimat la aproximatv șase milioane de euro. Surse din piața energiei au declarant pentru Foaia Transilvană declarat că cei de la CPL Cocordia se tem că vor avea parte de un refuz foarte mare de plata a facturilor, refuz generat de lipsa banilor. În condițiile existente firmele furnizoare au interzis să treacă la debranșarea rău platnicilor.

Cei de la CPL Concordia au anunțat că vor să rămână doar cu serviciul de distribuție, adică să facă mententanța sistemelor existente, ceea ce le aduce în prezent un venit 3 bani pe fiecare metru cub facturat către consumatori.

În alte cazuri ale unor firme de buzunar, care aveau licențe de furnizare a gazelor naturale, cei de la ANRE au răspuns că această licență nu poate fi retrasă decât în anumite condiții.

sursa foto: ziardeapahida.ro