Din oras

Turnul Pompierilor – șantierul «duduie» a liniște

„Deja duduie utilajele” pe șantierele deschise din municipiul Cluj-Napoca, susțin reprezentanții Primăriei. Dar șantierul Turnul Pompierilor a intrat în conservare. E liniște deplină pe șantierul de pe strada Tipografiei, deși ne aflăm deja la mijlocul lunii martie.

„Deja duduie utilajele” –  a declarat primarul Emil Boc într-o intervenție telefonică la un post local de radio, referindu-se la multiplele șantiere ce au cuprins Clujul.

În septembrie 2021, Primăria rezilia contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări, cu multă lentoare și cu mare întârziere.

Contractul fusese semnat în 13 noiembrie 2018, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor era fixat pentru decembrie 2020.

CITEȘTE ȘI: La buda publică de lângă Turnul Pompierilor au fost realizate lucrări de conservare, prin acoperirea rahatului cu rumeguș

În noiembrie 2021, trei firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor de la Turnul Pompierilor, pentru efectuarea ”restului” de 30% din lucrări.

În acest sens, autoritățile alocau fonduri suplimentare de – 4.291.243,42 Lei

Lucrările vor fi reluate în „primăvara” lui 2022, chiar dacă inițial acestea trebuiau încheiate în decembrie 2020.

Deși ne apropiem de mijlocul lunii martie, șantierul Turnul Pompierilor încă se află în conservare.

După 4 ani de la momentul inițierii lucrărilor de modernizare a Turnului Pompierilor, autoritățile speră ca proiectul să fie finalizat în 2022.