Din oras

COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: „500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar „vinerea verde” a fost un succes!

Din cauza unor lucrări pe Calea Mănăștur, traficul a fost de calvar în Cluj-Napoca şi în această dimineață. Mulți călători au coborât din mult lăudatele autobuze ale CTP, acelea gândite ca şi trafic încă de acum 20 de ani şi datorită cărora am scăpat de a fi un ghetou, conform declaraţiilor lui Emil Boc și au ales să meargă pe jos. Măcar „vinerea verde” şi-a atins scopul – a fost mai pe gratis ca de obicei.

Șoferii s-au plâns de aglomerația mare și de faptul că în zona lucrărilor trebuie să fie atenți la o „groapă” „perfect semnalizată” ca să nu-și strice mașinile:

„Din cauza unei lucrări pe ambele benzi de coborâre spre centru, pe Calea Mănăștur, pe Calea Mănăștur, s-a format aglomerație farte mare, până după podul Calvaria. Griji la groapă să nu vă stricați mașinile”, a postat un un șofer pe grupul Info Trafic Cluj-Napoca.

Alt șofer a atras atenţia şi asupra lipsei de respect în semnalizarea gropii şi i-a atenţionat pe colegi să circule cu grijă, fiindcă el și-ar fi lovit bara de la mașină în zonă.

„Era așa greu să mai pună niște pământ/pietriș/beton să nu fie un crater cât casa? Majoritatea și-au frecat mașina acolo”.

Pe „drumari” i-a apucat hărnicia muncii fix în perioada în care toată lumea merge la muncă. Un şofer s-a plâns că a parcurs 500 de metri în 20 de minute cu mașina.

Mulți dintre călătorii din autobuze au coborât când au realizat că este prea aglomerat și au început să meargă pe jos. Cei care nu au coborât ar fi parcurs podul Calvaria în decurs de o oră în mijloacele de transport în comun, a scris pe Facebook un tânăr:

„O oră a durat podul de la Calvaria pentru cei care nu au coborât, cum explici asta la locul de muncă?”

Încercaţi să vă închipuiţi ce se va întâmpla în trafic pe axa est-vest în momentul în care se va începe „etapa I” a centurii metropolitane prin lărgirea căii Floreşti la 6 benzi pe ce 2,7 kilometri pe care-i are.

Mulţumim frumos!

 

FOTOCREDIT: Info Trafic jud. Cluj și Info Trafic Cluj-Napoca / Facebook postări șoferi

FOTOCOLAJ: Monitorul de Cluj