Politica

DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu

CICĂ „ROMÂNIA DIGITALIZATĂ”: Un proiect de lege inițiat de trei parlamentari PNL prevede ca femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la cinci ani să aibă prioritate la casierii și la ghișee, dar și locuri de parcare rezervate. Iată cu ce-şi pierd vremea „şparlamentarii” PNL în loc să accelerete proiectele de digitalizare a instituţiilor statului! Iată pentru ce-i plătim, să vină cu non-soluţii demne de secolul trecut. Şi se mai şi laudă cu astfel de „iniţiative”…

„În noua sesiune parlamentară, împreună cu Mara Calista și Alin Ignat , colegii mei liberali, ne propunem să aducem toate schimbările necesare pentru încurajarea și susținerea familiilor aflate la început de drum. În acest sens, vom depune două proiecte de lege pentru a completa pachetul de măsuri pentru creșterea natalității în România.

Proiectele au două obiective: asigurarea unei indemnizații de creștere a copilului predictibilă și acordarea respectului cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copii sub 5 ani. La inițiativa celei mai cunoscute mămici din România, Mirela Retegan, fondatoare Gaşca Zurli, am lucrat la proiectul de lege privind acordarea de prioritate femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice.

După adoptarea legii, femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale și la ghișeele instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea. De asemenea, propunem amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, anunță Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL.

Deci natalitatea creşte prin respect, nu prin bunăstare şi asigurarea unui trai decent pentru părinţi şi un viitor pentru viitorii părinţi!