In vizor

Coronavirus la creșa Cetatea Fetei din Florești. O educatoare a fost confirmată pozitiv

Scris de 67

O educatoare de la creșa Cetatea Fetei din Florești a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, iar alte două persoane angajate la creșă așteaptă rezultatele testelor. Toți copiii și angajații care au intrat în contact cu educatoare confirmată pozitiv se află în izolare.

”Astazi, 17 decembrie 2020, in cresa Cetatea Fetei Floresti, exista un singur caz confirmat pozitiv in data de 15.12.2020 de catre autoritatile abilitate, in cadrul personalului angajat al cresei. Persoana a semnalat simptome in data de 13 decembrie, i s-a transmis sa ramana la domiciliu, de catre coordonatorul cresei si sa solicite testarea PCR SARS CoV-2. Mentionam ca angajata a fost prezenta ultima oara la locul de munca in data de 11.12.2020, respectiv cu doua zile inainte de a prezenta orice simptome de posibila infectare cu Sars Cov-2”, potrivit unui comunicat al Primăriei Florești.

Parintii copiilor aflati in grupa respectiva de cresa au fost informati, marti 15 decembrie 2020, in legatura cu toate masurile luate conform procedurii, si anume:

 • suspendarea activitatii grupei unde s-a confirmat cazul pozitiv SARS-CoV-2.
 • trimiterea spre izolare, atat a personalului angajat cat si a copiilor care au intrat in contact cu cazul confirmat pozitiv, timp de 14 zile.
 • in grupa in care s-a confirmat cazul de infectie cu SARS-CoV-2 s-au luat suplimentar masuri de curatenie si aerisire a spatiului, dezinfectie curenta si terminala a spatiului si institutiei, conform normelor in vigoare.

Miercuri, 16 decembrie 2020, au fost testate de catre autoritatile abilitate, alte doua persoane din cadrul personalului cresei, iar rezultatele testelor nu au fost primite pana la momentul transmiterii acestui comunicat. Mentionam ca aceste doua persoane nu au mai fost prezente la locul de munca din data de 10.12.2020, respectiv 15.12.2020.

”Din dorinta de a informa corect si complet cetatenii comunei Floresti in general, parintii si apartinatorii copiilor inscrisi la Cresa Cetatea Fetei in principal, subliniem faptul ca a fost respectata procedura operationala, respectiv izolarea grupei unde a fost confirmat cazul pozitiv. A fost realizata si o ancheta interna, care a fost transmisa Directiei de Sanatate Publica Cluj, pentru eliberarea deciziilor de carantinare pentru parintii copiilor si angajatii grupei respective. De asemenea, in urma implementarii masurilor initiale de testare a personalului angajat inca din luna octombrie, la cererea Primarului Bogdan Pivariu, cresa a functionat permanent din data de 14 septembrie2020 fara nici un caz confirmat pozitiv, pana la data de 15 decembrie 2020 si au fost respectate normele de igiena si procedurile operationale aferente. Se va respecta in continuare procedura operationala pe baza rezultatelor DSP Cluj, in momentul in care acestea ne vor fi furnizate”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Rata de incidenta a cazurilor confirmate pozitiv de Covid 19, pe comuna Floresti este astazi, 17 decembrie, 5.99 la o mie de locuitori.
 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 9 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE