Editorial

Coronavirus dacic?

Scris de 88

Fiți atenți cum se fabrică o știre. Stiripesurse.ro titrează panicard: „AUTORITĂȚILE AU ASCUNS ADEVĂRUL: România ar avea propria TULPINĂ de coronavirus – Presa străină scria de ea de anul trecut.”

Prestigioasa publicație stiripesurse.ro citează un alt bastion al presei de calitate, România TV, care la rândul său citează agenția de presă rusească TASS. Din articolul publicat de aceștia în 23 decembrie 2020 aflăm de tulpina N439K, care ar fi fost descoperită pentru prima dată în România, în mai 2020.

Deci, până acum avem așa: rușii spun în decembrie 2020 că ar exista o tulpină românească de Covid încă din luna mai, iar presa quality din România face DEZVĂLUIREA INCREDIBILĂ în februarie 2021. Până aici avem toate datele unei conspirații de manual, prin care autoritățile ar fi ASCUNS ADEVĂRUL despre coronavirusul românesc!

Doar că, dacă mai săpăm un pic, ajungem la un articol publicat de „The Guardian” în octombrie 2020, care spune așa: „Oamenii de știință descriu cum în primăvară peste 500 de persoane din Scoția au contractat coronavirusul cu o mutație cunoscută sub numele de N439K. Versiunea mutantă a dispărut în timpul lockdown-ului, dar a reapărut mai târziu în România, Norvegia, Elveția, Irlanda, Belgia, Germania și acum circulă în Marea Britanie.”

Acum, poate că „The Guardian” nu e o publicație la fel de serioasă ca agenția de presă rusească TASS și ca monumentele presei de calitate, România TV și stiripesurse.ro. Totuși, anonimii ăia de la „The Guardian” citează oameni de știință care susțin că tulpina N439K a apărut pentru prima dată în Scoția, nu în România. Apoi a dispărut și a REAPĂRUT în România, dar și în Norvegia, Elveția, Irlanda, Belgia, Germania. Deci, cam pică varianta de tulpină românească.

Dar să spunem, prin absurd, că ar exista o tulpină românească de Covid și că aceasta ar fi mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală de Covid-19, după cum scriu jurnaliștii de Pulitzer de la stiripesurse.ro. De ce ar vrea autoritățile să ascundă ADEVĂRUL despre această tulpină? Am avea și noi Covid-ul nostru național, dacic, nu toate prostiile din China, Marea Britanie sau Africa de Sud.

Un Covid pe care românii verzi să-l poarte cu mândrie, că e al nostru, dom’ne! Ia să nu mai fim noi piață de desfacere pentru imperialiști și să promovăm produsele locale! „Ia și tu Covid românesc și ajută micii producători de coronavirus să supraviețuiască! Împreună suntem mai puternici și mai bolnavi!”

Niște oameni de știință români ar putea realiza un amplu studiu care să demonstreze că tulpina românească de Covid ar fi fost prezentă încă de pe vremea dacilor. N-ar vrea toți dacopații să adopte tulpina asta pe lângă casele lor? Doar dacii adevărați fac Covid de-al nostru, amatorii iau toate fake-urile de la capitaliști! „Fă-ți testul de dac! Ia Covid românesc, iar dacă supraviețuiești ești decorat cu o cușmă strămoșească!”

Ce vaccin? Cine ar mai vrea să bage în corp porcăriile ocultei, când noi avem mândrie națională? Păi nu mai bine suferi ca un câine, cu covid autohton, decât să te vaccinezi cu cipuri din străinătate? „Arată că ești român adevărat și fă boala noastră strămoșească! Doar trădătorii de neam se vaccinează!”

Dar să lăsăm glumele și să ne potolim. N-are cum să existe o tulpină românească, pentru că țara asta nu e în stare nici măcar de așa ceva. În plus, au și virusurile demnitatea lor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 9 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE