In vizor

Contrar reglementărilor Uniunii Europene, la UMF Cluj-Napoca se încearcă condiționarea ACCESULUI LA EDUCAȚIE prin VACCINARE. Practica ABUZIVĂ a fost preluată, se pare, și de alte centre universitare din România

Luna trecută, pe 17 ianuarie, scriam despre faptul că Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), a declarat că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a nu risca, chipurile, infectarea pacienților. Că pentru a raporta depășiri la planul cincinal de vaccinări, rectorul UMF a considerat că simpla testare nu mai corespunde standardelor propriei sale comunități academico-medicale.

Vaccinarea nu este obligatorie. Mai mult, la 1 februarie a fost dată o Rezoluție europeană care reiterează interzicerea vaccinării obligatorii, a pașapoartelor de vaccinare și a discriminării în funcție de statutul de vaccinare.

Rezolutia 2361 (2021) interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului și prevede că vaccinarea nu poate fi utilizată pentru a-i discrimina pe cei care nu se vaccinează. Totodată se solicită imperativ să se distribuie informații transparente despre siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, ceea ce la noi nu s-a întâmplat absolut deloc, ba chiar dimpotrivă. Un alt fapt incalificabil petrecut în România la care se referă și rezoluția APCE, este sintetizat într-un punct prin care se solicită să se comunice în mod transparent conținutul contractelor cu producătorii de vaccinuri și să se pună la dispoziția publicului aceste contracte pentru control parlamentar și public.

Scriam în ianuarie că ESTE UN ABUZ condiționarea educației de vaccinare.

CITIȚI: Vaccinarea nu este obligatorie, dar Anca Buzoianu vrea să raporteze producție la hectar? Așa că studenții care refuză vaccinul NU intră în spitale! DE CE ESTE UN ABUZ?

Acolo am scris și faptul că: ”nu numai că nu sunt împotriva vaccinării, ci chiar aștept să funcționeze rahatul acela de platformă de înscriere pentru vaccinare pentru a mă vaccina, făcând parte ca jurnalist dintre cei care sunt trecuți în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Scriu ceea ce scriu din cauză că mă deranjează MINCIUNA declarațiilor care justifică gestul abuziv al rectorului UMF, Anca Buzoinau, de a condiționa viitorul profesional și a restricționa accesul la educație a unor studenți prin impunerea a ceva ce nu este obligatoriu. Reminescențele comuniste nu pier.”

Încă mai aștept ca rahatul de platformă să funcționeze.

Între timp, madam Buzoianu, obișnuită cu UASCERismul, a mai comis o mizerie: i-a făcut cretini pe cei care nu se vaccinează. Atâta înțelege din liber arbitru și libertate un produs al educației comuniste. Ziar de Cluj i-a taxat și acest derapaj.

Acum constatăm dintr-o postare pe Facebook a youtoube-rului Iosefina Iosefina Pascal, că năravul de a se comporta în UMF Cluj-Napoca ca pe propria moșie, persistă. Și că, în continuare, se condiționează educația de vaccinare. ”Pe 16 și pe 17 februarie a reînceput asaltul asupra studenților cu privire la vaccinare”, scrie youtube-rul Iosfina Iosefina Pascal pe pagina sa de Facebook. 

”aflăm că însăși conducerea UMF CLUJ i-a programat la vaccinare și li se impune să trimită la secretariat certificatul de vaccinare, respectiv data la care se vor vaccina, nu există cale de mijloc. Mai mult decât atât, au de completat un chestionar cu privire la vaccinare. Exact ca data trecută, indicațiile sunt trimise preponderent în limba engleză, pentru ca și studenții străini să se supună acestor condiționări.”

Și, conform sursei citate:

”Facultatea de Medicină Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu trimite, conform acestor informații, același gen de mesaje menite să discrimineze si să condiționeze practica de vaccinare.

Mai mult decât atât, le cere și test de anticorpi. Totul pe banii lor. Dublă condiționare și discriminare medicală. E vina studentului dacă vaccinul e PRAF ȘI EL NU A PRODUS ANTICORPI??”

O rugăm pe Anca Buzoianu să mai citească. Măcar noile reglementări europene. În Rezolutia 2361 (2021), care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului și prevede că vaccinarea nu poate fi utilizată pentru a-i discrimina pe cei care nu se vaccinează, scrie extrem de clar:

7.5.2 să se utilizeze certificatele de vaccinare numai în scopul desemnat de a monitoriza eficacitatea vaccinului, efectele secundare potențiale și evenimentele adverse.

Prin urmare, ÎN NICI UN CAZ, pentru a condiționa ACCESUL la EDUCAȚIE!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *