In vizor

Contracte de la UMF și primării din județul Cluj, pentru soții Baba, bistrițenii de la BLA SHINE

Scris de 2,095

O companie condusă de doi bistrițeni din Beclean își face loc pe piața clujeană. Societatea comercială Bla Shine, patronată de Livia și Corneliu Baba a intrat pe contractele cu administrațiile din județ.

În luna aprilie, Primăria Cluj-Napoca a alocat peste 33 de mii de euro (162.000 lei), prin procedură simplificată, către bistrițenii de la Bla Shine pentru servicii de curățenie pentru obiectivul “Complex de Agrement -Baza sportivă Gheorgheni”. În următoarea săptămână, soții Baba s-au înscris la licitația UMF Cluj și au obținut un lot în valoare de 16 mii de euro (78.400) pentru a curăța Complexul Stomatologic, un birou tehnic și Amfiteatrul din clădirea de pe Victor Babeș, nr. 8.

Buni la toate 

În perioada 2017-2018, firma Bla Shine vindea către Comuna Spermezeu agregate naturale: produse minerit/metale, în valoare de aproape 10.000 de euro, la care s-a mai adugat un contract de aproape 15 mii de euro pentru „închiriere utilaje de contrucții”. Nu Liva Baba era specialista în aceste contracte, ci soțul. În jurul celor doi s-a format un grup de societăți comerciale: 

– Bla Shine, Baseli Green și Baseli Cleaning (în care figurează amândoi – Activități de curățenie);

– Simex Drum (Corneliu Baba și Costin Bogdan Ioan – Activități de inginerie și consultanță tehnică) și Baseli Bla Grup (înființată în 2019 doar de Corneliu Baba – Activittăți de curățenie);

*Simex Drum a încasat, prin încredințare directă, în baza unui contract cu Primărie Crăiești (jud. Mureș), peste 665 de mii de lei pentru lucrări de asfaltare. 

În 2017, cei de la Monitorul de Cluj o introduceau pe piață pe Livia Baba printr-un interviu. Bistrițeanca a vorbit atunci despre cum a pus bazele Bla Shine: 

“Am participat la un curs de dezvoltare a abilităţilor anteprenoriale pentru tineri. La sfarşitul cursului am prezentat un plan de afaceri şi am câştigat un credit fără dobânzi şi comisioane de 50.000 lei. Cursul se numeşte Leaders for the future.

Pe parcursul celor 4 ani de activitate am accesat 3 proiecte pe fonduri naţionale pentru achiziţionarea de echipamente de lucru noi. Investiţia iniţială a fost amortizată în primii doi ani de activitate”, a declarat aceasta. 

În ultima perioadă, contractele soților Baba s-au axat pe servicii de curățenie atât cu primării din județ, cât și cu firme private. Primarul din Apahida arăta că ultima dezinfecție a fost efectuată de către firma bistrițenilor, iar pe pagina lor de socializare, cei de la Bla Shine SRL, arată că au avut contracte în locații importante din oraș precum localului lui Gadola (CHIOS SOCIAL LOUNGE) sau complexul Novis Plaza. 

Pentru anul fiscal 2018, Bla Shine raporta 23 de angajați, o cifră de afaceri în creștere de peste 420 de mii de lei și un profit de doar 57 de mii. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE