In vizor

Contracte de la UMF și primării din județul Cluj, pentru soții Baba, bistrițenii de la BLA SHINE

O companie condusă de doi bistrițeni din Beclean își face loc pe piața clujeană. Societatea comercială Bla Shine, patronată de Livia și Corneliu Baba a intrat pe contractele cu administrațiile din județ.

În luna aprilie, Primăria Cluj-Napoca a alocat peste 33 de mii de euro (162.000 lei), prin procedură simplificată, către bistrițenii de la Bla Shine pentru servicii de curățenie pentru obiectivul „Complex de Agrement -Baza sportivă Gheorgheni”. În următoarea săptămână, soții Baba s-au înscris la licitația UMF Cluj și au obținut un lot în valoare de 16 mii de euro (78.400) pentru a curăța Complexul Stomatologic, un birou tehnic și Amfiteatrul din clădirea de pe Victor Babeș, nr. 8.

Buni la toate 

În perioada 2017-2018, firma Bla Shine vindea către Comuna Spermezeu agregate naturale: produse minerit/metale, în valoare de aproape 10.000 de euro, la care s-a mai adugat un contract de aproape 15 mii de euro pentru „închiriere utilaje de contrucții”. Nu Liva Baba era specialista în aceste contracte, ci soțul. În jurul celor doi s-a format un grup de societăți comerciale: 

– Bla Shine, Baseli Green și Baseli Cleaning (în care figurează amândoi – Activități de curățenie);

– Simex Drum (Corneliu Baba și Costin Bogdan Ioan – Activități de inginerie și consultanță tehnică) și Baseli Bla Grup (înființată în 2019 doar de Corneliu Baba – Activittăți de curățenie);

*Simex Drum a încasat, prin încredințare directă, în baza unui contract cu Primărie Crăiești (jud. Mureș), peste 665 de mii de lei pentru lucrări de asfaltare. 

În 2017, cei de la Monitorul de Cluj o introduceau pe piață pe Livia Baba printr-un interviu. Bistrițeanca a vorbit atunci despre cum a pus bazele Bla Shine: 

„Am participat la un curs de dezvoltare a abilităţilor anteprenoriale pentru tineri. La sfarşitul cursului am prezentat un plan de afaceri şi am câştigat un credit fără dobânzi şi comisioane de 50.000 lei. Cursul se numeşte Leaders for the future.

Pe parcursul celor 4 ani de activitate am accesat 3 proiecte pe fonduri naţionale pentru achiziţionarea de echipamente de lucru noi. Investiţia iniţială a fost amortizată în primii doi ani de activitate”, a declarat aceasta. 

În ultima perioadă, contractele soților Baba s-au axat pe servicii de curățenie atât cu primării din județ, cât și cu firme private. Primarul din Apahida arăta că ultima dezinfecție a fost efectuată de către firma bistrițenilor, iar pe pagina lor de socializare, cei de la Bla Shine SRL, arată că au avut contracte în locații importante din oraș precum localului lui Gadola (CHIOS SOCIAL LOUNGE) sau complexul Novis Plaza. 

Pentru anul fiscal 2018, Bla Shine raporta 23 de angajați, o cifră de afaceri în creștere de peste 420 de mii de lei și un profit de doar 57 de mii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *