Directorul Aeroportului David Ciceo a anunțat că a solicitat Consiliului Județean și Prefectului rezilierea contractului cu firma care administrează parcarea de la Aeroport. Solicitarea vine în urma incidentului din 9 aprilie când peste 2000 de muncitori s-au înghesuit în parcare fără a fi respectate măsurile de distanțare socială.
”Aeroportul a acționat corect în data de 9 aprilie în zona noastră de responsabilitate. Având în vedere nerespectarea condițiilor de către firma care administrează parcarea, GOTO Parking, ceea ce a dus și la acest incident, aeroportul a solicitat Consiliului Județean rezilierea acestui contract pe motiv de forță majoră. Considerăm că sunt toate condițiile îndeplinite pe motiv de forță majoră. De asemenea, considerăm că dacă aeroportul ar administra această parcare auto am putea să impunem toate condițiile și standardele de securitate și ar fi foarte multe avantaje financiare atât pentru Aeroport cât și pentru Consiliul Județean Cluj. Considerăm că putem să administrăm mult mai bine parcarea și din punct de vedere al ordonanțelor militare. Această firmă nu a respectat nici ordonanțele militare nici în ceea ce privește dezinfecția sau distanțarea socială. Considerăm că există toate motivele pentru reziliere. Această solicitare am adresat-o și domnului prefect în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență”, a declarat David Ciceo.
De asemenea, Ciceo atrage atenția că dacă parcare ar fi administrată de către Aeroport, 500.000 de euro ar ajunge anual în bugetul Consiliului Județean Cluj, bani care astăzi ajung la firma privată care administrează parcarea.
”Dacă Aeroportul ar administra parcarea s-ar crea locuri de muncă și bineînțeles ar fi foarte avantajos financiar pentru Consiliul Județean Cluj și pentru Aeroport. În 2016, firma privată care administrează parcarea a avut profit net de 1 milion de euro dintre care au plătit Consiliului Județean 66.000 de euro. Dacă noi am fi administrat parcarea, plăteam 50% Consiliului Județean, Consiliul Județean ar fi primit 500 de mii de euro și restul rămâneau la aeroport pentru dezvoltare. În loc să primească 500.000 de euro în 2016, Consiliul județean a primit 66.000 de euro.Noi am putea administra parcarea mult mai eficient în favoarea clujenilor și în favoarea Consiliului Județean”, a completat David Ciceo.