In vizor

Contract BOMBĂ licitat de Primăria Cluj-Napoca pentru întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și cimitirelor, în valoare de 40 MILIOANE EURO

Scris de 140

Primăria a pregătit unul dintre cele mai generoase contracte pe care le licitează: cca 40 MILIOANE EUR pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joaca de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitirele administrate de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca. Valoarea contractului este de 188.471.579.8 LEI/cca 40 MILIOANE DE EURO. Lucrările urmează să fie împărțite pe sectoare – Lot Est și Lot Vest, plus întreținerea Cimitirelor. 

CITEȘTE ȘIURZEALA LOCURILOR DE JOACĂ în Clujul de 5***** Două firme, plătite de Primărie cu zeci de milioane de euro, nu sunt capabile să întrețină locurile de joacă

Lot Sector EST – Amenajare si intretinere de spatii verzi și a locurilor de joacă pentru copii

Valoarea estimata fara TVA: 81.876.400,00  RON 

Sector est: Calea Turzii, Parcul Ștefan cel Mare, Piața Avram Iancu, str Cuza Vodă, str IP Voitești, str Dacia, str E Racoviță, str Gruia, str Negruzzi, str Șerpuitoare, Drăgălina, str Decebal, str Burebista, str Oașului și B-dul Muncii – depou tramvai.

Lot Sector VEST – Activitatea de amenajare si intretinere de spatii verzi și a locurilor de joacă pentru copii  

Valoarea estimata fara TVA: 81.876.400,00  RON 

Sector Vest: partea de vest – de la Calea Turzii, de la Parcul Ștefan cel Mare, de la str Cuza Vodă, de la str IP Voitești, de la str Decebal, de la str Burebista + str Căii Ferate, de la str Oașului și str Cosminului.

Lot 3

Cimitire – Activitatea de amenajare si intretinere a zonelor verzi din cimitire

Valoarea estimata fara TVA: 24.718.779,80  RON 

Cimitirul Central – str Avram Iancu 26-28
Cimitirul Mănăștur – str Govora f.n.
Cimitirul Crișan – str Mecanicilor nr 22
Cimitirul Pomet – str Pomet f.n.
Cimitirul Someșeni – str Moș Ion Roată f.n.

Beneficiarul serviciului contractat este Primăria Cluj-Napoca, cu sediul pe str Moților nr. 3

Potrivit datelor publicate de autorități, contractele cadru se vor încheia pentru fiecare lot/sector în parte, pe o durată de 48 de luni. 

Durata contractului vizează astfel activități servicii prestate pe o durată de 4 ani. 

Pentru o serie de servicii – tratamente fitosanitare/extras arbori cu 0 max 13/23 cm și replantare/realiniere jardinière/Marcarea și evaluarea lemnoasă a arborilor propuși pentru tăiere ori combatere polei – care vizează lot 1 și 2, se vor încheia contracte subsecvente începând cu data de 17 martie 2021, motivate de faptul că până la această dată autoritatea contractantă a încheiat un contract pentru prestarea acestor servicii. 

În cazul celui de-al treilea lot – întreținere cimitire – se va aplica aceeași procedură pentru servicii ce vizează – spălat platforme și alei: mecanizat în cimitire, măturarea/îndepărtarea zăpezii cu unelte specifice în cimitire: manual, îndepărtarea zăpezii cu utilaje de îndepărtat și împrăștiat în cimitire: mecanizat, spart gheața în cimitire, combatere polei, achiziție și montare coșuri de gunoi. 

Cerințele înaintate ofertanților

Cerințele privind dotarea tehnică vizează min 4 buc autoturisme, minim euro 5, din care minim 1 bucată electrică. Autoutilitare – min 6 buc. Autobasculante – min 8 buc. Autocisterne – min 5 buc. De asemenea, sunt menționate și autovehicule de mare tonaj, autovehicule de tip PRB, utilaje transplantat arbori etc necesare pentru prestarea serviciilor contractate. 

Printre criteriile privind stabilirea prețului pe fiecare serviciu în parte sun menționate și următoarele: 

„Toate mașinile – autoturism, autoutilitară, autobasculantă, cisterna pentru apă etc.- care prestează activități pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi dotate cu echipamente de monitorizare de tip GPS și monitorizare prin satelit”, se menționează în caietul de sarcini afferent documentației publicate. 

Astfel, ofertanții câștigători vor trebui să asigure sistemul din resursele prestatorului, fiind monitorizat de Primărie prin acces controlat. De asemenea, sistemul va genera rapoarte care vor fi transmise beneficiarului ori de câte ori vor fi solicitate de acesta. 

Serviciile contractate de Primărie presupun și cerințe privind necesarul de personal: de la ingineri horticultori și ingineri peisagiști la tehnicieni și muncitori calificați/necalificați. 

Doar pentru Lot 1 Est este prevăzut un necesar de personal de 167 persoane.
Același necesar de personal este prevăzut și pentrul Lotul 2 Vest. 
Pentru întreținrea cimitirelor este prevăzut un necesar de personal de 56 persoane. 

Potrivit autorităților, lucrările se desfășoară pe o suprafață de cca 70 ha, ceea ce presupune existența unui personal suficient pentru execuția lucrărilor la timp și în condiții de calitate. 

Programul de lucru înaintat prestatorului:

Primăvară-toamnă – 15 martie-15 octombrie – orele 6.00 – 22.00
Perioada toamnp-primăvară – 16 octombrie- 14 martie – orele 7.00 – 19.00
În zilele de sâmbătă/duminică/sărbători legale, prestatorul va asigura permanența serviciului, potrivit orarului din timpul săptămânii, prin echipe de intervenție.

„Serviciile se vor desfășura în baza unui program lunar de activitate care va ține loc de comandă fermă”, se arată în cerințele înaintate de Primărie. 

De asemenea, ofertanții câștigători vor fi obligați să încheie un contract cu firma care deține/gestionează stația de compost autorizată (punct autorizat/CMID) pentru deșeurile reziduale amestecate și cele vegetale/biodegradabile. 

Servicii solicitate

Prestatorul va fi obligat contractual să doteze spațiile verzi de pe domeniul public/ locurile de joacă/zonele verzi din cimitire cu coșuri de gunoi noi, neutilizate și containere. 

Finanțarea și realizarea serviciilor aferente activității pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joaca de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitirele administrate de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca este prevăzută din bugetul public.

Loturile: 1,2,3

Pentru contractele de achizitie de servicii: executarea de servicii de tipul specificat este solicitată experienta similara: ofertantul trebuie sa faca dovada ca în ultimii 3 ani de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor a prestat servicii similare cu cele care fac obiectul caietului de sarcini, precum activitati de intretinere spatii verzi – tuns iarba, taiat si curatat arbori, arbusti, plivit, tratamente fitosanitare, plantari, etc. în valoare cumulata de cel putin: 5.000.000 lei fara TVA pentru oricare dintre loturi.

Cerinta minima se va îndeplini la nivelul a maxim 5 contracte.

Daca se participa pentru unul sau mai multe loturi, se va prezenta indeplinirea cerintei minime de 5 milioane lei fara TVA/5 contracte maxim.

Prestatorul va fi obligat să inventarieze cimitirele, mai puțin cimitirul Someșeni: suprafețe zone verzi, suprafețe alei și scări, suprafața ocupată cu locurile de înhumare etc. Activitatea se va desfășura în max 3 luni de la semnarea acordului cadru. 

Activitățile de întreținere solicitate cuprind:

Degajat teren corpuri străine și golirea coșurilor de gunoi
Măturat alei, trotuare, scări, rigole aferente zonelor verzi – manual și mecanizat
Curățat rigole
Cosit iarbă, buruieni și tundere gazon – mecanizat
Tuns gard viu – mecanizat
Toaletarea arbuștilor
Refacere farfurii la arbori și arbuști
Pășit gard viu și trandafiri
Prășit rabate flori anuale/plante perene
Mobilizat sol/săpălugit
Plivit buruieni la grad viu/trandafiri
Ciupitul vârfului plantei la arbuști/plante perene
Eliminarea inflorescențelor uscate
Defrișat teren de vegetație spontană
Doborât arbore
Măturat și spălat platforme și alei
Erbicidare
Administrare îngrășăminte și tratamente fitosanitare
Plantat gard viu/arbuști
Întreținerea jardinierelor pe stâlpii de iluminat ș.a.m.d.

În octombrie 2020, Ziar de Cluj semnala că Primăria a atribuit în urma licitațiilor sarcinile privind întreținerea spațiilor verzi, dar și a locurilor de joacă pentru copii – către două firme private: Dupex SRL, care a obținut în plină perioadă de pandemie un contract de 1 MILION DE EURO pentru o perioadă de doi ani de zile pentru întreținerea aparatelor de joacă pentru copii (plus a aparatelor de fitness) și un alt contract în valoare de 40 MILIOANE DE EURO pentru întreținerea spațiilor verzi, locurilor de joacă și cimitirelor pe o perioadă de 4 ani. Contractul semnat de Primăria Cluj-Napoca cu Garden Center Grup expira în 2020, motiv pentru care administrația locală organiza o nouă licitație. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 7 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 9 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 10 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 10 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 11 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 12 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 12 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 12 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 14 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 14 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE