In vizor

Contract BOMBĂ licitat de Primăria Cluj-Napoca pentru întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și cimitirelor, în valoare de 40 MILIOANE EURO

Scris de 140

Primăria a pregătit unul dintre cele mai generoase contracte pe care le licitează: cca 40 MILIOANE EUR pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joaca de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitirele administrate de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca. Valoarea contractului este de 188.471.579.8 LEI/cca 40 MILIOANE DE EURO. Lucrările urmează să fie împărțite pe sectoare – Lot Est și Lot Vest, plus întreținerea Cimitirelor. 

CITEȘTE ȘIURZEALA LOCURILOR DE JOACĂ în Clujul de 5***** Două firme, plătite de Primărie cu zeci de milioane de euro, nu sunt capabile să întrețină locurile de joacă

Lot Sector EST – Amenajare si intretinere de spatii verzi și a locurilor de joacă pentru copii

Valoarea estimata fara TVA: 81.876.400,00  RON 

Sector est: Calea Turzii, Parcul Ștefan cel Mare, Piața Avram Iancu, str Cuza Vodă, str IP Voitești, str Dacia, str E Racoviță, str Gruia, str Negruzzi, str Șerpuitoare, Drăgălina, str Decebal, str Burebista, str Oașului și B-dul Muncii – depou tramvai.

Lot Sector VEST – Activitatea de amenajare si intretinere de spatii verzi și a locurilor de joacă pentru copii  

Valoarea estimata fara TVA: 81.876.400,00  RON 

Sector Vest: partea de vest – de la Calea Turzii, de la Parcul Ștefan cel Mare, de la str Cuza Vodă, de la str IP Voitești, de la str Decebal, de la str Burebista + str Căii Ferate, de la str Oașului și str Cosminului.

Lot 3

Cimitire – Activitatea de amenajare si intretinere a zonelor verzi din cimitire

Valoarea estimata fara TVA: 24.718.779,80  RON 

Cimitirul Central – str Avram Iancu 26-28
Cimitirul Mănăștur – str Govora f.n.
Cimitirul Crișan – str Mecanicilor nr 22
Cimitirul Pomet – str Pomet f.n.
Cimitirul Someșeni – str Moș Ion Roată f.n.

Beneficiarul serviciului contractat este Primăria Cluj-Napoca, cu sediul pe str Moților nr. 3

Potrivit datelor publicate de autorități, contractele cadru se vor încheia pentru fiecare lot/sector în parte, pe o durată de 48 de luni. 

Durata contractului vizează astfel activități servicii prestate pe o durată de 4 ani. 

Pentru o serie de servicii – tratamente fitosanitare/extras arbori cu 0 max 13/23 cm și replantare/realiniere jardinière/Marcarea și evaluarea lemnoasă a arborilor propuși pentru tăiere ori combatere polei – care vizează lot 1 și 2, se vor încheia contracte subsecvente începând cu data de 17 martie 2021, motivate de faptul că până la această dată autoritatea contractantă a încheiat un contract pentru prestarea acestor servicii. 

În cazul celui de-al treilea lot – întreținere cimitire – se va aplica aceeași procedură pentru servicii ce vizează – spălat platforme și alei: mecanizat în cimitire, măturarea/îndepărtarea zăpezii cu unelte specifice în cimitire: manual, îndepărtarea zăpezii cu utilaje de îndepărtat și împrăștiat în cimitire: mecanizat, spart gheața în cimitire, combatere polei, achiziție și montare coșuri de gunoi. 

Cerințele înaintate ofertanților

Cerințele privind dotarea tehnică vizează min 4 buc autoturisme, minim euro 5, din care minim 1 bucată electrică. Autoutilitare – min 6 buc. Autobasculante – min 8 buc. Autocisterne – min 5 buc. De asemenea, sunt menționate și autovehicule de mare tonaj, autovehicule de tip PRB, utilaje transplantat arbori etc necesare pentru prestarea serviciilor contractate. 

Printre criteriile privind stabilirea prețului pe fiecare serviciu în parte sun menționate și următoarele: 

„Toate mașinile – autoturism, autoutilitară, autobasculantă, cisterna pentru apă etc.- care prestează activități pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi dotate cu echipamente de monitorizare de tip GPS și monitorizare prin satelit”, se menționează în caietul de sarcini afferent documentației publicate. 

Astfel, ofertanții câștigători vor trebui să asigure sistemul din resursele prestatorului, fiind monitorizat de Primărie prin acces controlat. De asemenea, sistemul va genera rapoarte care vor fi transmise beneficiarului ori de câte ori vor fi solicitate de acesta. 

Serviciile contractate de Primărie presupun și cerințe privind necesarul de personal: de la ingineri horticultori și ingineri peisagiști la tehnicieni și muncitori calificați/necalificați. 

Doar pentru Lot 1 Est este prevăzut un necesar de personal de 167 persoane.
Același necesar de personal este prevăzut și pentrul Lotul 2 Vest. 
Pentru întreținrea cimitirelor este prevăzut un necesar de personal de 56 persoane. 

Potrivit autorităților, lucrările se desfășoară pe o suprafață de cca 70 ha, ceea ce presupune existența unui personal suficient pentru execuția lucrărilor la timp și în condiții de calitate. 

Programul de lucru înaintat prestatorului:

Primăvară-toamnă – 15 martie-15 octombrie – orele 6.00 – 22.00
Perioada toamnp-primăvară – 16 octombrie- 14 martie – orele 7.00 – 19.00
În zilele de sâmbătă/duminică/sărbători legale, prestatorul va asigura permanența serviciului, potrivit orarului din timpul săptămânii, prin echipe de intervenție.

„Serviciile se vor desfășura în baza unui program lunar de activitate care va ține loc de comandă fermă”, se arată în cerințele înaintate de Primărie. 

De asemenea, ofertanții câștigători vor fi obligați să încheie un contract cu firma care deține/gestionează stația de compost autorizată (punct autorizat/CMID) pentru deșeurile reziduale amestecate și cele vegetale/biodegradabile. 

Servicii solicitate

Prestatorul va fi obligat contractual să doteze spațiile verzi de pe domeniul public/ locurile de joacă/zonele verzi din cimitire cu coșuri de gunoi noi, neutilizate și containere. 

Finanțarea și realizarea serviciilor aferente activității pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joaca de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitirele administrate de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca este prevăzută din bugetul public.

Loturile: 1,2,3

Pentru contractele de achizitie de servicii: executarea de servicii de tipul specificat este solicitată experienta similara: ofertantul trebuie sa faca dovada ca în ultimii 3 ani de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor a prestat servicii similare cu cele care fac obiectul caietului de sarcini, precum activitati de intretinere spatii verzi – tuns iarba, taiat si curatat arbori, arbusti, plivit, tratamente fitosanitare, plantari, etc. în valoare cumulata de cel putin: 5.000.000 lei fara TVA pentru oricare dintre loturi.

Cerinta minima se va îndeplini la nivelul a maxim 5 contracte.

Daca se participa pentru unul sau mai multe loturi, se va prezenta indeplinirea cerintei minime de 5 milioane lei fara TVA/5 contracte maxim.

Prestatorul va fi obligat să inventarieze cimitirele, mai puțin cimitirul Someșeni: suprafețe zone verzi, suprafețe alei și scări, suprafața ocupată cu locurile de înhumare etc. Activitatea se va desfășura în max 3 luni de la semnarea acordului cadru. 

Activitățile de întreținere solicitate cuprind:

Degajat teren corpuri străine și golirea coșurilor de gunoi
Măturat alei, trotuare, scări, rigole aferente zonelor verzi – manual și mecanizat
Curățat rigole
Cosit iarbă, buruieni și tundere gazon – mecanizat
Tuns gard viu – mecanizat
Toaletarea arbuștilor
Refacere farfurii la arbori și arbuști
Pășit gard viu și trandafiri
Prășit rabate flori anuale/plante perene
Mobilizat sol/săpălugit
Plivit buruieni la grad viu/trandafiri
Ciupitul vârfului plantei la arbuști/plante perene
Eliminarea inflorescențelor uscate
Defrișat teren de vegetație spontană
Doborât arbore
Măturat și spălat platforme și alei
Erbicidare
Administrare îngrășăminte și tratamente fitosanitare
Plantat gard viu/arbuști
Întreținerea jardinierelor pe stâlpii de iluminat ș.a.m.d.

În octombrie 2020, Ziar de Cluj semnala că Primăria a atribuit în urma licitațiilor sarcinile privind întreținerea spațiilor verzi, dar și a locurilor de joacă pentru copii – către două firme private: Dupex SRL, care a obținut în plină perioadă de pandemie un contract de 1 MILION DE EURO pentru o perioadă de doi ani de zile pentru întreținerea aparatelor de joacă pentru copii (plus a aparatelor de fitness) și un alt contract în valoare de 40 MILIOANE DE EURO pentru întreținerea spațiilor verzi, locurilor de joacă și cimitirelor pe o perioadă de 4 ani. Contractul semnat de Primăria Cluj-Napoca cu Garden Center Grup expira în 2020, motiv pentru care administrația locală organiza o nouă licitație. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE