Din oras

Constructorii care depasesc termenele de finalizare ale constructiilor din oras nu raspund in fata nimanui

Clujul s-a transformat, inca de la inceputul acestui an, intr-un imens santier. Mai toate arterele principale ale orasului au fost luate cu asalt de catre zeci de excavatoare si masinarii care sparg, fara mila, asfaltul turnat in urma cu doar cativa ani. Traficul din oras e insuportabil pentru cei ce au zilnic drum prin centru, dar si pentru locuitorii cartierelor, care s-au trezit, peste noapte, fara trotuar pe strazile pe care circulau zilnic. Iar adevaratul calvar inca nu s-a terminat, ci abia acum incepe. In timp ce toti constructorii intarzie finalizarea lucrarilor si depasesc, cu luni bune, termenele limita, altii incep sa sparga restul strazilor planificate sa intre in renovare in acest an.

Pe strada Memorandumului, lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul lunii mai. (…) Incepand cu 1 mai, intram si pe Avram Iancu, pana pe 30 iulie”, declara primarul Emil Boc in primavara.   

Lunile au trecut, muncitorii au spart, dar de reparat au terminat abia dupa mult timp. Asta in cazul strazii Memorandumului, pentru ca strada Avram Iancu inca arata ca dupa razboi, iar data de 30 iulie a trecut deja de o luna.

Pentru aceste intarzieri, niciun constructor nu a fost penalizat, spun reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Nu s-au dat amenzi, pentru ca termenele avansate sunt relative. Intreg proiectul de refacere a strazilor are termen de finalizare sfarsitul anului. Ne straduim sa terminam lucrarile inainte de inceperea scolii, insa; primarul merge in control pe santiere tot timpul”, spun acestia.

Cu alte cuvinte, datele avansate de primarul Emil Boc sunt doar declaratii politice. Constructorii nu sunt nici mustrati, nici penalizati, pentru ca datele facute publice de catre primar, de fapt, nu exista. In acest caz, se explica de ce, lucrarile de pe strada I.C.Bratianu au fost finalizate abia la 7 luni dupa termenul de finalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *