Din oras

5 milioane de lei pentru noul pasaj de la Gara. Lucrarile vor fi gata in 10 luni

Au demarat lucrarile executate de firma oradeana Abed Nego Com SRL la pasajul Garii care trebuie sa lege pasajul subteran al CFR cu cel al Primariei, reabilitat anul trecut. Contractul se ridica la peste 5,3 milioane de lei, iar termenul de finalizare este iunie 2016.

Anul trecut s-a reabilitat o parte din pasaj. Atunci s-au cheltuit peste 550.000 de lei pentru imbracarea peretilor cu placaj anti-graffiti, iluminat si semnalizat. Banii s-au dus catre firmele de casa Servinstal si Ando Construct. Astfel pe partea de constructii SC Andoconstruct SRL a incasat 502.370 lei iar pe partea de instalatii SC Servinstal Impex SRL 49.500 lei. Cele doua firme au acelasi sediu social. Servinstal este societatea lui Ioan Pintican, fiind administrata de el si de Elena Pintican iar asociatul unic al Ando Construct este Elena Pintican, iar administratorul e Ioan Pintican.

“In Piata Garii vom reamenaja intreaga zona atât din punct de vedere estetic, dar mai ales pentru fluidizarea circulatiei si cresterea sigurantei pietonilor. Lucrarile la Pasaj vor fi corelate cu cele de reabilitare a tramei stradale. Prin lucrarile pe care le-am demarat se va face legatura intre pasajul pe care l-am modernizat in urma cu un an si cel apartinând CFR. Legatura se va realiza pe sub trotuarul si parcarea din fata statiei CFR (Gara Mare), printr-un pasaj pietonal subteran, care va uni cele doua accese situate fata in fata: accesul vestic al pasajului pietonal municipal de pe strada Horea, situat pe trotuarul din fata garii si accesul estic al pasajului pietonal al CFR din Piata Garii spre Gara Mare. in prezent, cele doua pasaje pietonale subterane functioneaza separat, iar legatura intre ele se face la suprafata pe trotuarul din fata Garii CFR (Gara Mare) sau pe spatiul refugiului de tramvai din fata Garii Mari. Pietonii care ies din pasaj au tendinta de a traversa strada Caii Ferate prin locuri nepermise, punând astfel in pericol siguranta lor si a altor participanti la trafic si ingreunând traficul auto. Din acest motiv se impune legarea subterana a celor doua pasaje printr-un tunel pietonal, pe sub trotuarul din fata Garii Mari”, au explicat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Abed Nego Com SRL este din Oradea si a fost infiintata in 1995. Se ocupa de lucrari de constructii a cailor ferate de suprafata si subterane, iar anul trecut a avut un profit de 85.000 de lei la o cifra de afaceri de 12 milioane de lei. Proprietarii sunt Daniela si Marius Ionascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *