In vizor

Consiliul Județean plătește studiu de trafic pentru viitorul Centru de Transplant. Pentru turnul lui Tișe nu a fost nevoie de un studiu similar?

Viitorul Centru Integrat de Transplant pe care Consiliul Județean îl construiește pe strada Victor Babeș este deja o adevărată mașină de tocat bani publici. Conducerea județului a plătit deja 130.000 lei pentru servicii de consultanță pentru organizarea unui concurs internațional de soluții. Urmează 52.000 lei, fără TVA pentru studii istorice și 30.000 lei fără TVA pentru studiu de trafic.

Potrivit caietului de sarcini pentru serviciile de studiu de trafic, studiul respectiv va fi bazat pe date actuale (anchetă de trafic), prognozele de trafic vor fi realiste, construite pe baza celor mai recente previziuni la nivel național (CESTRIN 2015).

„Studiul de trafic va realiza o analiză critică și succintă de diagnoză și de prognoză a circulației, urmărind: modelarea fluxurilor de trafic generate de investiții în rețeaua de trafic curentă și de perspectivă, circulația pasivă, respectiv corelarea politicilor de parcări aplicate în zona centrală cu impact estimat al investiției, Alternativele de mobilitate urbana durabilă”, mai scrie în caietul de sarcini.

Studiul de trafic a fost solicitat de Ordinul Arhitecților din România, care pregătește lansarea concursului internațional de soluții în vederea elaborării documentațiilor tehnice.

Conform caietului de sarcini, „studiul istoric se va realiza pentru toată zona în care funcționează clinicile spitalelor deoarece parcela pe care se va construi centrul de transplant nu poate fi dezlipită istoric de ansamblul clinicilor, fiind, defapt, o componentă a ansamblului”.

Studiul istoric va conține: analiza complexă a bunurilor de patrimoniu, propuneri privind atitudinea față de acestea. Analiza va ține cont de tipul investiției avute în vedere, acordându-se o atenție specială identificării constrângerilor/permisivităților pe care amplasamentul le impune. În document mai este prevăzut faptul că se va obține un punct de vedere din partea Comisiei Zonale a Monumentelor lstorice, cu preponderență privind concluziile referitoare la constrângerile/permisivitățile impuse de amplasament.

Alin Tișe a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că intenționează să construiască Centrul Integrat de Transplant. Atunci a prezentat câteva detalii despre viitoarea investiție.

“Am dobândit proprietatea acelui teren, am expertizat acele clădiri, dorința noastră de la început a fost să nu facem un mall acolo, ci să facem un centru integrat de transplant. Acest centru va încorpora atât partea de transplant rinichi, inimă cât și ficat. Este o construcție care va fi finanțată cu bani de la Consiliul Județean, UE și fonduri norvegiene, iar peste câțiva ani va fi un centru de referință în România. Acolo avem 15.000 mp, din care 7.000 de mp va fi suprafața construită.Vom face tot ce ține de noi pentru a obține acești bani. Institutul de Transplant Renal se va muta în întregime aici”, a declarat Alin Tișe.

Citește și:

Centrul Integrat de Transplant Cluj: un „succes” blocat în a treia licitație

Tișe, făuritorul de spitale, va construi Centrul Integrat de Transplant, unic în România și în galaxie. Spitalul Regional și Spitalul Monobloc Pediatric merg strună și au sute de mii de pacienți

Dacă în cazul Institutului Integrat de Transplant s-a impus realizarea unui studiu de trafic, nu același lucru se poate spune despre turnul de 12 etaje pe care Alin Tișe l-a construit pe strada Ploiești. Deși străzile sunt foarte înguste, traficul este aglomerat, șeful județului a primit autorizație de construcție fără niciun fel de problemă. Ziar de Cluj a arătat de mai multe ori cum este afectată circulația în zonă după ridicarea mai multor blocuri.

Citește și:

Noi blocuri între case, noi șoferi blocați în trafic în zona străzii Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *