In vizor

Consiliul Județean Cluj vrea să transplanteze un centru integrat. Deocamdată, doar anunță construcția care va costa peste 466 de milioane de lei, fără TVA

Alin Tișe a anunțat că, în maxim 3 ani, vrea să avem, pe strada Hașdeu, un centru modern de transplant.

„Ne dorim ca în maxim 3 ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcţiona Centrul Integrat de Transplant de pe str. Haşdeu. Speranţa noastră este să atribuim cât mai repede, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieţi. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 466.802.813 lei, la care se adaugă T.V.A.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este data de 10 octombrie 2022, ora 15.00, candidaţii selectaţi urmând să fie invitaţi să depună ofertele tehnico-financiare.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Potrivit CJ Cluj, în cadrul Centrului Integrat de Transplant vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic şi renal.

„Centrul Integrat de Transplant va dispune de 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii şi recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane, heliport etc. De asemenea, Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienţi şi 176 de locuri de parcare”, a mai transmis CJ Cluj.