Din oras

Din orașul de 5 stele: dejecții din canal în spațiile chiriașilor. Primăria „se spală pe mâini” UPDATE

UPDATE  13 septembrie

În cursul zilei de  astăzi, 13 septembrie, am primit răspunsul Primăriei Cluj-Napoca la solicitarea noastră de ieri, pe care îl prezentăm integral:

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin prezenta, vă comunicăm faptul că lucrarea la care faceți referire se află în garanție, prin urmare Primăria a transmis către RADP o adresă prin care solicită refacerea acestei zone”, a transmis municipalitatea clujeană pentru Ziar de Cluj.

Chiriașii de la parterul blocului situat în Cluj-Napoca, str. Ioan Meșter, nr. 10, se plâng de o situație penibilă cu care se confruntă de câteva luni. Este vorba de trei fundații și o societate comercială, care-și desfășoară activitatea în acest imobil și care periodic au parte de ieșiri ale dejecțiilor din canalizare.

Oamenii spun că au chemat firme specializate care le-au verificat instalațiile și toate sunt în regulă. Cauza producerii acestor fenomene ar fi în afara spațiilor închiriate de ei, pe domeniul public, în curtea interioară, unde asfaltul s-a surpat și a afectat sistemul de canalizare.

Președintele Fundației Creștine Salvarea, Lucian Marin, a declarat că aceste probleme au apărut după ce RADP (n. red. – regie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca), a reamenajat curtea interioară a imobilului.

Fundația Salvarea s-a adresat primăriei, dar din răspunsul primit, pe care-l publicăm și noi în facsimil, se vede cum Primăria Cluj, practic, „se spală pe mâini”. Conform contractului de închiriere, aceste lucrări de întreținere și reparații cad în sarcina d-voastră, se poate citi în adresă, cel mai probabil un răspuns în doi peri dat cu copy-paste din alte zeci de asemenea răspunsuri.

Administratorul asociației de proprietari din imobil a făcut deja mai multe demersuri la RADP, Primăria Cluj-Napoca, dar și la compania de apă-canal și speră că cineva va înțelege că această chestiune pornește de la niște lucrări de pe domeniul public, loc unde asociația nu poate interveni și unde trebuie să intervină primăria, prin RADP.

Ziar de Cluj a cerut un punct de vedere oficial și Primăriei Cluj-Napoca cu privire la această situație din imobilul de pe str. Ioan Meșter, nr. 10,  și atunci când vom primi acest răspuns, îl vom publica.