Din oras

Din orașul de 5 stele: dejecții din canal în spațiile chiriașilor. Primăria „se spală pe mâini” UPDATE

Scris de 1968

UPDATE  13 septembrie

În cursul zilei de  astăzi, 13 septembrie, am primit răspunsul Primăriei Cluj-Napoca la solicitarea noastră de ieri, pe care îl prezentăm integral:

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin prezenta, vă comunicăm faptul că lucrarea la care faceți referire se află în garanție, prin urmare Primăria a transmis către RADP o adresă prin care solicită refacerea acestei zone”, a transmis municipalitatea clujeană pentru Ziar de Cluj.

Chiriașii de la parterul blocului situat în Cluj-Napoca, str. Ioan Meșter, nr. 10, se plâng de o situație penibilă cu care se confruntă de câteva luni. Este vorba de trei fundații și o societate comercială, care-și desfășoară activitatea în acest imobil și care periodic au parte de ieșiri ale dejecțiilor din canalizare.

Oamenii spun că au chemat firme specializate care le-au verificat instalațiile și toate sunt în regulă. Cauza producerii acestor fenomene ar fi în afara spațiilor închiriate de ei, pe domeniul public, în curtea interioară, unde asfaltul s-a surpat și a afectat sistemul de canalizare.

Președintele Fundației Creștine Salvarea, Lucian Marin, a declarat că aceste probleme au apărut după ce RADP (n. red. – regie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca), a reamenajat curtea interioară a imobilului.

Fundația Salvarea s-a adresat primăriei, dar din răspunsul primit, pe care-l publicăm și noi în facsimil, se vede cum Primăria Cluj, practic, „se spală pe mâini”. Conform contractului de închiriere, aceste lucrări de întreținere și reparații cad în sarcina d-voastră, se poate citi în adresă, cel mai probabil un răspuns în doi peri dat cu copy-paste din alte zeci de asemenea răspunsuri.

Administratorul asociației de proprietari din imobil a făcut deja mai multe demersuri la RADP, Primăria Cluj-Napoca, dar și la compania de apă-canal și speră că cineva va înțelege că această chestiune pornește de la niște lucrări de pe domeniul public, loc unde asociația nu poate interveni și unde trebuie să intervină primăria, prin RADP.

Ziar de Cluj a cerut un punct de vedere oficial și Primăriei Cluj-Napoca cu privire la această situație din imobilul de pe str. Ioan Meșter, nr. 10,  și atunci când vom primi acest răspuns, îl vom publica.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 3 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 4 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 4 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 5 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu
 • Acum 6 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 6 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
 • Acum 18 hours General
  SARABANDA ACCIDENTELOR CONTINUĂ: Accident între două mașini pe Bulevardul Muncii. Două persoane au rămas încarcerate
 • Acum 23 hours Politica
  Dispută Ponta – Goțiu pe tema evacuărilor din Roșia Montană
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE