Consilierii locali USR – PLUS Cluj-Napoca și-au publicat rapoartele de activitate după primul an de mandat. Pentru acest demers merită o bulină albă, dar rămâne discutabilă calitatea și cantitatea muncii lor. Vorbim mai degrabă despre proiecte de suprafață, care ating probleme mărunte. Lipsa de experiență politică și administrativă se vede în inițiativele lor. Așteptăm ca în următorul an să vină cu propuneri cu greutate, care să trezească la realitate echipa primarului Emil Boc.
RADU BOLOVESCHI se află la primul mandat în Consiliul Local. La fel ca în cazul colegei sale Alexandra Oană, se observă lipsa de experiență administrativă și politică. Propunerile și proiectele lui Boloveschi sunt lipsite de consistență și au o notă hipsterească, de altfel, în ton cu profilul partidului din care face parte.
Citește și:
Boloveschi este membru în Comisia 7 Sport, Tineret, Mediu și Turism și în Comisia Mixtă pentru Spații cu Altă Destinație. Face parte și din Consiliul de Administrație al mai multor școli, licee și grădinițe.
În Comisia 7 ajung proiectele care au legătură cu susținerea activității sportive din oraș sau de mediu.
Radu Boloveschi a elaborat un raport de activitate care cu greu a acoperit mai mult sau mai puțin 9 pagini (ultima pagină are o fotografie și câteva linkuri către articole de presă despre activitatea sa).
La capitolul „activitate în plenul Consiliului Local”, consilierul USR PLUS a luat cuvântul de doar 6 ori într-un an. Probleme atinse de el sunt superficiale și banale. În cazul unui consilier local așteptările sunt mai mari când vine vorba despre neajunsurile din oraș și din administrația publică.
Consilierul local USR PLUS a luat cuvântul astfel:
- pe tema gestionării deșeurilor provenite din construcții (a propus informarea cetățenilor despre locațiile și programul de funcționare al spațiilor unde pot fi duse deșeurile provenite din construcții, precum și montarea de camere video);
- a solicitat întreținerea pistelor de biciclete, ca urmare a reclamațiilor cetățenilor;
- e reclamat lipsa transparenței în ceea ce privește regulamentul pentru locuri de parcare și a propus îmbunătățirea sistemului de alocare a locurilor de parcare;
- a anunțat depunerea unei inițiative pentru construirea unui patinoar;
- pe tema salvării Parcului Colina care va fi afectat de construirea centurii metropolitane etc.
În primul an de mandat a propus doar 6 proiecte de hotărâre. Se pare că acordarea titlurilor de cetățean de onoare se numără printre preferințele USR-iștilor din Consiliul Local. Atât Oană cât și Boloveschi se axează pe această tematică. A propus și montarea de panouri informative despre deșeurile din construcții, întreținerea pistelor pentru biciclete și instalarea de indicatoarea de atenționare pentru bicliști. Din nou, se observă și în cazul proiectelor de hotărâre lipsa de experiență administrativă.
Proiectele de hotărâre propuse de Boloveschi sunt următoarele:
- acordarea titlului de cetățean de onoare pentru judoka clujean Alexandru Bologa (proiectul este în analiză);
- instalarea de panouri informative despre cele 2 puncte de colectare a deșeurilor din construcții la toate punctele gospodărești de pe raza municipiul Cluj-Napoca (proiectul este în analiză);
- alocarea unui buget anual pentru întreținerea și mentenanța pistelor de biciclete existente în municipiul Cluj-Napoca (răspuns negativ);
- instalarea de indicatoare de avertizate pentru biciclişti la trecerile de pietoni și indicatoare de piste de biciclete pe toate pistele de biciclete existente la nivelul Municipiului Cluj-Napoca (răspuns negativ);
- construirea unui patinoar acoperit la standarde olimpice în Municipiul Cluj-Napoca (răspuns pozitiv, se caută teren);
- amenajarea zonei din proximitatea Gradinitei „Dumbrava Minunată” și a Creșei „Cenușăreasa”, din cartierul Mănăștur, pe laturile sudică și nordică, pentru siguranța pietonilor (răspuns pozitiv).
A mai avut și 4 amendamente la bugetul local pe anul 2021 (amendament legat de construcția unui parking în cartierul Între Lacuri; amendament legat de modernizarea unor stații de transport în comun; amendament legat de includerea în Studiul de fezabilitatea pentru cartierul Borhanci a unui patinoar acoperit; amendament legat de elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru încălzirea locuințelor și a clădirilor publice cu hidrogen 100% utilizând rețeaua de gaze naturale existentă).
A mai avut și 5 interpelări:
Activitatea sa în teren a fost aproape egală cu zero. În perioada 9-11 septembrie a participat la Forumul Orașelor Verzi din Brașov. Nu a avut nicio întâlnire pe teren cu cetățenii, nu a vizitat nimic din oraș. Sau dacă a făcut acest lucru, nu apare în raportul de activitate.
Radu Boloveschi se mândrește și cu o petiție pentru promovarea infrastructurii velo în zona metropolitană – “Clujenii vor să pedaleze!” petiție care a strâns peste 2400 de semnături.
Așteptăm un an doi de mandat mult mai serios decât primul!