Din oras

Concert caritabil la Cizmarie. E nevoie de un labrador pentru copiii deficienti de vedere

Scris de 138

Mihnea Blidariu (Luna Amara), Andrei Crecan (Natif) si Andi (Toy Machines) vor sustine joi, 13 februarie un concert in localul La Cizmarie pentr a-i ajuta pe elevii deficienti de vedere sa aiba un catel care va fi instruit sa ii ajute in activitatile lor. 

Evenimentul va incepe de la ora 20 si este organizat de localul-gazda si Asociatia Dog Assist, impreuna cu Universitatea Babes- Bolyai (UBB), Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj- Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie  (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj- Napoca si Institutul de Cercetare a Interactiunii Om-Animal (ICIOA). 

Cei care vor sa le dea o mana de ajutor pentru strangerea sumei necesare pentru catelul care va fi educat sa ii sprijine pe Liceul pentru Deficienti de Vedere din Cluj- Napoca sunt asteptati cu “muzica buna, oameni si catei frumosi si veseli si alte surprize. 

“Este nevoie de un caine care sa faca fata activitatilor cu elevii, sa nu fie predispus la boli care sa ii afecteze activitatea cu elevii. Ne dorim sa strangem cam 200-300 de euro. Va fi nevoie de 7-8 luni de instruire. S-a facut un sondaj in scoala si copiii si-au dorit un labrador. Va fi  un caine educat, care va sta acolo, la liceu, va fi alaturi de copii in activitatile lor de zi cu zi si cineva se va ocupa indeaproape de el si activitatile la care va participa. Va fi o bucurie si o motivatie extraordinara pentru elevi: e altceva sa iti doresti sa lucrezi la ceva pentru ca trebuie sau pentru ca vei lucra cu un caine”, a explicat George Mosoia de la Dog Asist, pentru Ziar de Cluj.  

 Liceul de Deficienti de vedere ofera servicii educationale pentru elevii cu deficiente de vedere si pentru copiii cu deficiente asociate sau cu deficiente senzoriale multiple, de la ciclul prescolar pana la ciclul superior al liceului (clasele XI-XII). Cei 208 elevi ai institutii au varste cuprinse intre trei si douazeci de ani si provin din peste douazeci de judete ale tarii. Dintre acestia, 110 urmeaza cursurile in regim de internat.

Asociatia Dog Assist, “un ONG plin de oameni si codite vesele, al carui scop este sa popularizeze terapia asistata de animale si beneficiile sale si sa ofere astfel de servicii cat mai multor beneficiari” se va ocupa cu selectia si educarea catelului, astfel ca elevii si cadrele liceului vor avea un caine echilibrat, sociabil, dar mai ales pregatit pentru munca.

“Sustinerea dumneavoastra – minim 10 lei, in schimbul carora veti primi un bilet la o tombola cu premii consistente”, promit organizatorii. 

Foto: www.cipane.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE