Eveniment

Comunicare DNA cu privire la reținerea lui Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj

DNA face primele precizări după reținerea în trafic a lui Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj. Reprezentanții instituției susțin că în anchetă se fac verificări la două instituții publice din șase județe, dar și la mai multe firme.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport.

În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a spus DNA, într-un comunicat de presă.

Bogdan Durlea fusese concediat de la șefia Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier în 2021 de fostul ministru al Transporturilro Cătălin Drulă, dar a fost repus în funcție și menținut de miniștrii PNL Dan Vîlceanu și PSD Sorin Grindeanu.

Una dintre mizele acestei instituții este sancționarea transportatorilor care circulă pe drumurile naționale cu TIR-uri încărcate peste limita admisă.

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, a fost ridicat de DNA. Este suspect de luare de mită și divulgare de date. Percheziții la sediul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj