Comitetul Județean Pentru Situații De Urgență Cluj a decis şi transmis ce măsuri trebuie luate, după ce comuna Chinteni a rămas fără apă potabilă.
”Urmare a procesului verbal nr. 7574 din 24.06.2022, întocmit de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni. În cadrul Hotărârii CJSU nr. 99 din 28.06.2022, se constată lipsa apei potabile pe rețeaua de alimentare a comunei Chinteni (localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmartin, Măcicașu) și s-a dispus următoarele măsuri:
Primăria și Comitetul Local pentru Situații de Urgență ale comunei Chinteni, în colaborare directă cu Compania de Apă Someș S.A., vor pune în practică, în regim de urgență și cu respectarea întocmai a prevederilor legale actuale în materie, măsurile și acțiunile stabilite în procesul verbal de constatare.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni va informa în permanență situația din teren, respectiv stadiul graficului de realizare a măsurilor stabilite cu scopul de a asigura sprijinul instituțional necesar și legal, astfel încât situația semnalată să nu pună în pericol comunitățile locale din zonă din cauza lipsei apei potabile”.
Sugerăm ieşirea din situaţie printr-o investiţie pe PNRR a CJ Cluj într-o pistă de biciclete şi pentru această comună. Şi aşa este la modă în ultima vreme.
CITEŞTE: CHELUL CU TICHIE DE MĂRGĂRITAR: O pistă pentru biciclete îi lipsea localității Mica
Şi recomandăm să se recitească “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020”, din octombrie 2016. Mai ales că în noiembrie 2018, „Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizațiile de construire în vederea executării lucrărilor de alimentare cu apă a două noi localități clujene, respectiv Valea lui Cati din comuna Ceanu Mare și Săliștea Veche, comuna Chinteni.” (conform stiridinchinteni.ro)
RECOMANDĂM ŞI: Tu știi cum se dezvoltă județul? Fără apă potabilă, canalizare, gaz și asfalt
„Clujenii știu cum se dezvoltă județul, dar nu știu când vor avea cele mai elementare lucruri care țin de civilizația anului 1990, nu 2020; fără apă potabilă, fără canalizare, cu aragazul racordat la butelie, cu drumuri desfundate în comune, oamenii trăiesc în județul Cluj într-o altă lume (în a doua, a treia) decât cea de la Cluj-Napoca, de unde le vorbește președintele CJ.”
Şi poate-şi mai aduce şi primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu, care se dă împuşcată în aripă acum, ce declara cu emfază la Bruxelles, în 2009:
„Avem la nivelul comunei reteaua de distributie de apa potabila pe care o vom inaugura in scurt timp. Avem de sapte ani reteaua de gaz metan si ceea ce ne lipseste este reteaua de canalizare. Toate cele 14 proiecte pe care le avem sunt pe infrastructura, avem de reabilitat drumuri comunale, incercam sa cream noi drumuri de acces spre localitati pentru a evita transportul pe un drum judetean ce este acum aproape impracticabil si pe care circula autobuzul de transport elevi”, a spus primarul comunei Chinteni.
UNDE E INAUGURAREA? CE S-A INAUGURAT? UNDE E „ÎN CURÂND, INAUGURAREA”?
Că, citim, în 2021 (!!!!!!):
„Locuitorii din 20 de sate din județul Cluj vor beneficia de alimentare cu apă, în urma unei investiții de 42 de milioane de lei, finanțată din fonduri europene.
Contractul de lucrări a fost semnat marți și prevede extinderea alimentării cu apă în comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni. Derulată de Compania de Apă ”Someș”, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj, investiția este parte a unui proiectul european în valoare de 355,6 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
E o investiție de mare anvergură, în valoare de peste 8,5 milioane de euro, cu ajutorul cărora vor fi înființate sau extinse rețele de apă în nu mai puțin de 20 de sate clujene. În urma realizării acestor lucrări localitățile vizate vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate și la un debit constant”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.
Investiția, ce va începe în perioada imediat următoare și se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni, vizează înființarea de noi rețele de apă sau extinderea rețelelor existente pe teritoriul următoarelor localități: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.
În total, în cadrul acestui contract vor fi realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de aproape 100 de kilometri, peste 1.800 de branșamente individuale, opt rezervoare de înmagazinare a apei și trei stații de pompare.”
Din ce înţelegem, i-a prins pe toţi „inaugurarea” cu chiloţii în vine!