In vizor

Comuna Chinteni a rămas fără apă potabilă. Să le facă Consiliul judeţean o pistă pentru biciclete! Că, lucrarea de “apă potabilă”, aprobată în noiembrie 2018, se pare că n-a adus decât comunicate de presă, nu şi apă

Scris de 6975

Comitetul Județean Pentru Situații De Urgență Cluj a decis şi transmis ce măsuri trebuie luate, după ce comuna Chinteni a rămas fără apă potabilă.

”Urmare a procesului verbal nr. 7574 din 24.06.2022, întocmit de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni. În cadrul Hotărârii CJSU nr. 99 din 28.06.2022, se constată lipsa apei potabile pe rețeaua de alimentare a comunei Chinteni (localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmartin, Măcicașu) și s-a dispus următoarele măsuri:

Primăria și Comitetul Local pentru Situații de Urgență ale comunei Chinteni, în colaborare directă cu Compania de Apă Someș S.A., vor pune în practică, în regim de urgență și cu respectarea întocmai a prevederilor legale actuale în materie, măsurile și acțiunile stabilite în procesul verbal de constatare.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni va informa în permanență situația din teren, respectiv stadiul graficului de realizare a măsurilor stabilite cu scopul de a asigura sprijinul instituțional necesar și legal, astfel încât situația semnalată să nu pună în pericol comunitățile locale din zonă din cauza lipsei apei potabile”.

Sugerăm ieşirea din situaţie printr-o investiţie pe PNRR a CJ Cluj într-o pistă de biciclete şi pentru această comună. Şi aşa este la modă în ultima vreme.

CITEŞTE: CHELUL CU TICHIE DE MĂRGĂRITAR: O pistă pentru biciclete îi lipsea localității Mica

Şi recomandăm să se recitească “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020”, din octombrie 2016. Mai ales că în noiembrie 2018, “Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizațiile de construire în vederea executării lucrărilor de alimentare cu apă a două noi localități clujene, respectiv Valea lui Cati din comuna Ceanu Mare și Săliștea Veche, comuna Chinteni.” (conform stiridinchinteni.ro)

RECOMANDĂM ŞI: Tu știi cum se dezvoltă județul? Fără apă potabilă, canalizare, gaz și asfalt

“Clujenii știu cum se dezvoltă județul, dar nu știu când vor avea cele mai elementare lucruri care țin de civilizația anului 1990, nu 2020; fără apă potabilă, fără canalizare, cu aragazul racordat la butelie, cu drumuri desfundate în comune, oamenii trăiesc în județul Cluj într-o altă lume (în a doua, a treia) decât cea de la Cluj-Napoca, de unde le vorbește președintele CJ.”

Şi poate-şi mai aduce şi primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu, care se dă împuşcată în aripă acum, ce declara cu emfază la Bruxelles, în 2009:

“Avem la nivelul comunei reteaua de distributie de apa potabila pe care o vom inaugura in scurt timp. Avem de sapte ani reteaua de gaz metan si ceea ce ne lipseste este reteaua de canalizare. Toate cele 14 proiecte pe care le avem sunt pe infrastructura, avem de reabilitat drumuri comunale, incercam sa cream noi drumuri de acces spre localitati pentru a evita transportul pe un drum judetean ce este acum aproape impracticabil si pe care circula autobuzul de transport elevi”, a spus primarul comunei Chinteni.

UNDE E INAUGURAREA? CE S-A INAUGURAT? UNDE E “ÎN CURÂND, INAUGURAREA”?

Că, citim, în 2021 (!!!!!!):

“Locuitorii din 20 de sate din județul Cluj vor beneficia de alimentare cu apă, în urma unei investiții de 42 de milioane de lei, finanțată din fonduri europene.

Contractul de lucrări a fost semnat marți și prevede extinderea alimentării cu apă în comunele Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni. Derulată de Compania de Apă ”Someș”, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj, investiția este parte a unui proiectul european în valoare de 355,6 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

E o investiție de mare anvergură, în valoare de peste 8,5 milioane de euro, cu ajutorul cărora vor fi înființate sau extinse rețele de apă în nu mai puțin de 20 de sate clujene. În urma realizării acestor lucrări localitățile vizate vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate și la un debit constant”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Investiția, ce va începe în perioada imediat următoare și se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni, vizează înființarea de noi rețele de apă sau extinderea rețelelor existente pe teritoriul următoarelor localități: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

În total, în cadrul acestui contract vor fi realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de aproape 100 de kilometri, peste 1.800 de branșamente individuale, opt rezervoare de înmagazinare a apei și trei stații de pompare.”

Din ce înţelegem, i-a prins pe toţi “inaugurarea” cu chiloţii în vine!ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 12 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 12 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 13 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE