In vizor

Compania de Apa Somes tine ascunse declaratiile de avere

Legea nu e lege pentru toti. Cel putin asa e in cazul Companiei de Apa Somes, care nu se conformeaza legilor in vigoare, asa cum fac alte institutii si refuza sa faca publice declaratiile de avere ale conducerii. Termenul pentru depunerea declaratiilor este 15 iunie, data de la care functionarii au 30 de zile la dispozitie pentru a le afisa fie pe site-ul institutiei, fie la sediu. Compania de Apa e mai cu mot, si la mai bine de o luna dupa expirarea termenului declaratiile nu sunt publicate pe site, iar responsabilii de relatiile cu presa nu au nici cea mai vaga idee cand se pot vedea declaratiile. Nici nu le pasa in mod deosebit.

“O sa le publicam in momentul in care le vom avea pe toate. Mai lipseste una, nu stiu cand o sa le avem”, spune Victor Croitoru, purtatorul de cuvant, de fiecare data.

Daca ne uitam la declaratiile stufoase de anul trecut e lesne de inteles de ce sefii din Compania de Apa au nevoie de mai mult timp decat restul bugetarilor pentru a-si calcula averile. In 2012 au avut venituri de zeci de mii de lei, si-au cumparat terenuri si apartamente. Seful Companiei de Apa Somes, Dorin Ciataras, are sapte terenuri,ultimul un intravilan cumparat in Campenesti, judetul Cluj chiar anul trecut. Directorul mai are o casa in Cluj-Napoca si trei apartamente in Cluj si Floresti, ultimul fiind construit in 2013. Conduce un BMW525 si are cateva mii de lei si zeci de mii euro in banca, dar si datorii. Venitul acestuia in 2012 a depasit 97.000 de lei de la Compania de Apa si 9.000 de la Universitatea Tehnica.

Despre salariile si averile consistente ale celorlalti sefi din Compania de Apa Somes, completate in 2013, puteti citi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *