In vizor

Coloseumul Muncii Externe, aceeasi inselatorie, cu o alta palarie

Scris de 6,309

“Tepara” Anca Deac, cea care a inselat zeci de persoane, promitandu-le un loc de munca in strainatate in schimbul unor sume de bani, si despre care Ziar de Cluj a relatat pe larg, incearca, din nou, sa scape de lege. Pentru a scapa de restituirea sumelor de bani percepute de la clientii inselati, administratorul a dizolvat vechea societate, infiintand o firma noua, care continua intermedierea muncii in strainatate la aceeasi adresa din Cluj. Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor a aplicat  o sanctiune de 5.000 de lei si a dispus sa restituie sumele percepute de la clientii carora nu le-a gasit un loc de munca.

Firma care a dat zeci de tepe persoanelor care si-au cautat un loc de munca in strainatate a intrat in faliment si a transferat intreaga activitate unei alte societati, infiintata in Cluj-Napoca la sfarsitul lunii septembrie. Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a amendat societatea Coloseumul Muncii Externe SRL cu 5.000 de lei, si ii sfatuieste pe cei inselati sa isi recupereze banii de la societatea nou-infiintata.

Ziar de Cluj a scris despre societatea din Arad, Coloseumul Muncii SRL, care si-a deschis un punct de lucru la Cluj si care a inselat zeci de persoane, din intreaga tara.  Firma de plasare a fortei de munca percepea comisioane si avansuri de la clientii sai. Pagubitilor li se promitea un job bine platit la fermele din Germania, li se cerea zeci de acte pentru dosarul de recrutare, alaturi de bani platiti in avans, dupa care erau uitati. Autoritatile nu au reusit, pana acum, sa opreasca marea inselatorie, instrumentata de o femeie diabolica, administratorul societatii, Anca Deac. Acum, societatea a intrat in procedura de dizolvare, iar o alta firma a preluat activitatea acesteia. Este vorba de SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL cu sediul in Cluj-Napoca.

Amenda de 5.000 de lei

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj este singura institutie care a luat masuri, pana acum, fata de societatea care a inselat atatea persoane.

 “In urma cercetarii reclamatiilor s-a constatat ca operatorul economic afiseaza un comportament incorect in relatia cu consumatorii- clientii- cu care are o relatie contractuala, astfel incat s-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciilor pana la la remedierea deficientelor constatate si s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 5000 lei”, se arata intr-un comunicat remis de Protectia Consumatorilor.

Persoanele inselate nu si-au recuperat banii

Chiar daca societatea a fost amendata, cei inselati nu si-au recuperat nici acum banii platiti pentru procesarea dosarului. Spre exemplu, Nicolae Kozak, din Medias, spune ca a platit 520 de lei avans catre firma, dar nu i s-a gasit niciun loc de munca, asa cum i s-a promis.

 “Am renuntat, am recuperat abia 42 de lei, nici 10% din avansul platit. Nu mai stiu ce sa fac sa imi recuperez banii”, a declarat tanarul pentru Ziar de Cluj.

In paralel, Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj efectueaza cercetari fata de administratorii firmei, pentru inselaciune, fals si uz de fals, sesizate de consumatori.

Intre timp, Coloseumul Muncii Externe  SRL a intrat in procedura de dizolvare/lichidare, potrivit Legii 31/1990, astfel ca “societatea isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii pana la terminarea acesteia”, se arata intr-o informare a Inspectoratului Teritorial de Munca Arad. Inselatoria nu se opreste aici, insa. Intreaga activitate a fost transferata pe numele unei alte societati, SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL.

Firma a fost infiintata, potrivit Registrului Comertului, in septembrie 2013, iar sediul social este pe strada Motilor nr. 35 din Cluj-Napoca, exact la aceeasi adresa la care avea punct de lucru si vechea firma.

Pentru a-si recupera banii platiti in avans, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor ii sfatuieste pe cei inselati sa se adreseze noii societati “pentru evaluarea situatiei si urmarea pasilor legali”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 13 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 16 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 19 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 19 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 19 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 19 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 19 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 22 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 22 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 22 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 22 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE