Din oras

Cod galben de vreme severă pentru județul Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj. Codul galben emis astăzi de ANM este valabil pentru pentru perioada 13 iunie ora 14.00- 15 iunie ora 08:00, și vizează zonele Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și zonele de munte. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

“Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor că pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatură casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Inspectoratele pentru situații de urgență teritoriale sunt mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Citește și:

FOTO ȘI VIDEO Clujul înghițit de ape. O ploaie de 20 de minute a inundat aproape tot orașul

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *