Politica

Clujul este unul dintre județele codașe, sub media națională, cu doar 83,3% populație recenzată, dar Premiurul Ciucă are treabă doar cu București, Iași și Timișoara. Să nu tușească ”Boc al Nost’”

Cu câteva zile până la data de 31 iulie, când ar trebui finalizat, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător, dar mai sunt probleme în municipiul București, în Timișoara și în Iași, a declarat vineri premierul Ciucă. Acesta a cerut să se ia măsuri la nivelul acestor localități pentru o recenzare mai bună.

Recenzarea persoaneiFoto: Guvern
  • „Din datele pe care le am, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârșitul lunii; cred că putem, prin intermediul autoritățile locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers.
  • Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități.
  • Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine. ” –  a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a amintit în începutul intervenției sale că recensământul trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale.

Ca să vezi, de ieri până azi, a dispărut dintre ”probleme” Cluj-Napoca.

CITEȘTE: Mandatul lui Emil Boc se îndreaptă spre un dezastru: Clujenii nu vor să se recenzeze, iar primarul nu pune recenzori la dispoziție

Și totul e firesc, nimănui nu-i pute asta…