Analiza

De pe teritoriul României, cu ”fideslizații” de la UDMR la guvernare, liderii Ungariei fac propagandă anti-UE și pro-Rusia. Asta după ce ieri, ministrul de Externe ungar s-a dus să se rânjească-n poze cu Lavrov, la Moscova

Scris de 1014

Ce avem noi aici? Avem niște lideri ai guvernului ungar care, de la Băile Tușnad (de pe teritoriul României), își permit atacuri la adresa politicilor Uniunuii Europene, a lumii civilizate în general și fac propagandă agresorului rus. Totul pentru niște gaze ieftine și, mai mult decât probabil, rublele plătite în contul lor. Cum am mai scris, serviciul diplomatic al ministerului de Externe ungar este ”spart” pe coduri de către ruși – treaba aceasta se știa, dar s-a lăsat așa timp de mai bine de un deceniu. De ce să nu vadă și Moskova ce se discută ”la secret” în Uniunea Europeană? La ce altceva sunt bune slugile?

Grav este că aceste atacuri la adresa UE și limbi în curul Moskovei se întâmplă de pe pământ românesc, cu UDMR, slugile lui Viktor Orban (care la rândul lui este sluga Moskovei), la guvernare. UDMR, că despre acest ONG partid, sau partid ONG, care suge dual de la țâța bugetului României și ca partid, și ca ONG, dar mai suge și de la Viktor Orban, de când l-au mătrășit de la bani pe Tokes, este în componența Guvernului României, guvern care-și întărește zilnic, afirmativ, aderența la politicile UE și SUA, De unde știm noi că cei din UDMR nu șoptesc la urechea lui Orban, la un mic și o ber la Băile Tușnad, ce să audă și Putin – și nu ce ar trebui să audă ca să fie intoxicat informativ, ci ce nu ar trebui să audă ca să nu fie mai arogant, agresiv și criminal ca până acum.

Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, a lansat joi atacuri la adresa Uniunii Europene într-un discurs la Băile Tuşnad, potrivit Rador, care citează agenția MTI. Liderii FIDESZ au o campanie îndelungată de atacuri la adresa UE după ce instituțiile europene au sancționat derapajele anti-democratice ale guvernului Viktor Orban. Ultima temă de atac la adresa UE o reprezintă sancțiunile impuse de Bruxelles Rusiei după invazia în Ucraina. Ungaria, al cărei guvern este apropiat de Kremlin, nu permite nici acum transportul de armament de la aliați către Ucraina. De asemenea, Budapesta s-a opus unor sancțiuni mai dure la adresa Rusiei.

Acum, Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, susține că Uniunea Europeană ar fi slăbită de propriile sancţiuni. Citez: ”Sancţiunile care au fost impuse nu funcţionează, nu există cooperare internaţională pe acest subiect, iar UE este foarte îngrijorată de modificarea cursului de schimb între euro şi dolar. Din această privinţă, Europa se situează “profund în colţul celor învinşi”, a afirmat ministrul ungar al Finanţelor, adăugând că politica de sancţiuni este mai mult o problemă pentru Europa decât pentru ţara împotriva căreia a fost impusă”, potrivit MTI.

Tot la Tușnad, ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy István, a vorbit de criza alimentară care se prefigurează şi a criticat politica dusă de Bruxelles, ”care este bună pe timp de pace, dar nu pe timp de război”, pledând pentru ca fiecare ţară să aibă propria politică agrară, potrivit Agerpres. El a făcut aceste declarații în condițiile în care agricultura Ungariei, ca și cea a României, depinde masiv de subvențiile din UE.

Bani ar încasa nesimțiții de la UE, dar și să se șteargă la cur cu politicile UE ar vrea.

Practic, unitatea UE este la cheremul slugilor lui Putler. Mai ales după ce șeful diplomației maghiare s-a dus ieri la Moscova, chipurile să cumpere mai multe gaze de la ruși. Și pentru asta ”Sihastro” ăla de la Externele ungar a făcut ”bugiulescu” în jurul rânjetului larg al lui Javrov, ca o cățelușă în călduri.

Mor ucrainenii aceia degeaba și le este distrusă casa, violate femeile și furați copiii, ca ungurii să o dea pe ceardaș grețos-naționalist. Sluguța de la Externele ungar s-a întâlnit la o șuetă de hăhăială cu Javrov, orcul de la Externele orcesc. Între timp, restul sluguțelor ungare transmit mesaje cu ”limbă” de pe teritoriul României.
PS: Nu vă străduiți să mă faceți șovin și naționalist, că nu sunt. Asta sunt cei care-i ajută pe niște criminali de război, niște violatori și traficanți de persoane (este ceea ce se întâmplă acum în Ucraina) să-și ducă războiul de agresiune, justificând asta cu ”neamestecul în trburili interne” ale marelul popor ”prietin”.
Ia citiți ce ziceau ei acum două zile în Șparlamentul lor de fideslizați de-ai lui Putler: ”Ca urmare a războiului din Ucraina şi deciziilor ”pripite” ale Uniunii Europene de a impune sancţiuni Rusiei, blocul comunitar se confruntă cu o perioadă de “crize şi incertitudini”. Fraza este dintr-o rezoluție a șparlamentarilor lui Orban din Șparlamentul ungar, adoptată cu 130 de voturi pentru, 50 împotrivă şi 7 abţineri, în care au cerut ”desființarea Comisiei Europene” – să aibă a doua zi cu ce se prezenta în dinți la Moskova, papagalul lor de la Externe ca să ceară gaz.
Prin urmare, acum două zile, șparlamentarii lui Orban cereau, nici mai mult, nici mai puțin decât ”desființarea Comisiei Europene”. care e rea și le face buba amicilor sovietici. Bă, se-ntorc în mormânt toți cei distruși cu tancul sovietic în Revoluția ungară din 1957! Cum ar fi dacă s-ar duce ei acolo unde le este locul: în Duma de stat a Orciei? Că tot dume dau.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 mins Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 34 mins Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 1 hour Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 2 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 2 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 3 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 4 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 6 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 19 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 20 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE