Rautacisme

Vasile Dîncu, cel mai calificat să fie ministru al Apărării, ”că are stagiul militar” și editează ”o revistă de gândire strategică”, nu știe că Austria nu este membră NATO. De ce ar ști? Meseria lui este să stea cu nasul pe sus, că e ministru

Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele… Este și o țară cu o populație mică”, a sos pe gură un porumbel ”analitic”, ”de sinteză”, ministrul Vasile Dîncu, la Digi 24. 

Care Austrie tocmai ce a anunțat în luna mai 2022, pe fondul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO, că nu are de gând să adere. Că se simte confortabil în buru=icul Europei, fără nici o graniță cu Rusia, doar colcăind de spionii acestei țări. Dar cum asta se întâmplă încă din 1945, când Austria ar fi fost amabilă să devină soviet, nu o mai deranjează.

Așa că, să ne reamintim care sunt vocea și talentul lui Vasile Dîncu?

”Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru… să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie. De-a lungul cercetărilor mele am studiat, am construit o revistă – Sinteza, o revistă de cultură şi gândire strategică şi evident că este şi o propunere politică aceasta. Generalii se ocupă de tactică şi de strategia de război şi un ministru civil se ocupă, până la urmă, de proiecţia apărării în societate, de cultura de securitate, de modalitatea în care inserăm întreaga societate, să spunem din specialişti, în ceea ce se numeşte astăzi securitatea naţională, mai mult decât o securitate care este asigurată doar de militari. Astăzi avem un concept extins de strategie de apărare naţională, conform strategiei de apărare publicată recent, unde civilii, specialiştii, sociologi, psihologi sau ceilalţi au un rol foarte important”, a explicat Dîncu.

Ar fi cazul ca domn’ Profesor de securitate și strategie militară să-și ia la purecat revista și să-și pună un consilier să-i citească, dacă a publicat și așa ceva, care este statutul în NATO al Austriei.

Mulțumim frumos.