Din oras

Clujenii sunt țepuiți de firmele de salubrizare. Sunt taxați pentru colectare selectivă inexistentă

Tot mai mulți clujeni își manifestă indignarea față de modul în care firmele de salubrizare calcă în picioare efortul lor de a colecta slectiv. În ciuda faptului că taxa de salubrizare plătită de fiecare clujean a fost majorată anul trecut, cele două firme nu dețin mașini pentru colectarea selectivă. Astfel că în multe zone, toate tomberoanele sunt golite în aceeași mașină.

Mi-am transformat bucătăria într-un ” container de gunoi” ,de fapt in trei,unu pt hârtie,unu pt plastic,unu pentru gunoi! Am luptat cu toti din casa sa respecte această imparțeală,inclusiv cu mama mea bolnavă de Alzheimer!!! Si… am reusit! Dar,cum la noi nu e nimic normal,( cind zic noi,ma refer la Rosal,bineinteles) merg sa duc gunoiul,si… ce credeti?? Pionierii aruncă toti sacii,cu gunoi,reciclabile,în aceeași masina!!! Am înnebunit de nervi!! Va rog,dati-mi dumneavoastra un motiv sa continui, sa am cele trei containere in bucătărie!!!Rosal, a mărit treptat prețul gunoiului si nu au masini pt reciclare!! Eu de ce sa reciclez atunci?, se întreabă pe bună dreptate o clujeancă.

Municipalitatea recunoaște că firmele de salubritate nu își fac datoria așa cum ar trebui, însă despre cokectarea gunoiului la comun, Boc încă susține că această practică a fost eliminartă. Iată că este încă o dată contrazis de zecile de sesizări venite din partea clujenilor. În orașuș de cinci stele administrația locală este incapabilă să găsească o soluție pentru a exista o colectare selectivă funcțională. Este inadmisibil să te pretinzi oraș eiropean și să nu poți gestiona o problemă atât de măruntă cum e colectarea deșeurilor.

Clujenii sunt descurajați să mai cplecteze selectiv, dacă această colecatre nu este respectată și de firmele de salubritate. Mai mult, aceștia simt că au fost trași pe sfoară, fiind nevoiți să plătească în plus pentru un serviciu de care nu beneficiază de fapt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *