In vizor

Aflată în insolvență, Clujana cumpără o fabrică de încălțăminte cu probleme financiare din Brașov

Fabrica de încălțăminte Clujana, aflată în insolvență și salvată de la faliment în ultimul moment de către Consiliul Județean Cluj, vrea să cumpere o fabrică de papuci din Brașov și ea cu grave probleme financiare. 

Clujana vrea să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni, 66%, deținut de Platforma ROCA la producătorul de încălțăminte S-Karp din Brașov, cu doar 1 euro, potrivit profit.ro.

Clujana a reușit doar să acumuleze datorii în ultimii ani și a fost salvată de la faliment de Consilul Județean, acționarul județean, care a achiziționat toate activele deținute de companie. În ciuda acestui fapt, vrea să își extindă activitatea, achiziționând o altă fabrică ce are datorii și pierderi. În 2018, fabrica din Brașov a avut pierderi de 629 508 lei și datorii de 1 979 888 lei.

ROCA este prima platformă de investiții și management care identifică brand-uri românești cu potențial de creștere, cărora le asigură o structură stabilă și o dezvoltare sănătoasă. Pentru consolidarea acestor companii, care se lovesc de provocări financiare, de creștere sau de succesiune în business, ROCA plasează eficient resursele aduse de investitori.

”Dificultățile cu care s-a confruntat compania erau tipice unei societăți mici care, deși are un produs viabil, nu poate crește fără sprijin financiar. În cazul acestei companii, dezvoltarea a implicat o structură organizatorică de personal specializat, în special în vânzări și marketing, care să îi susțină ascensiunea”, menționează ROCA despre fabrica S-Karp. 

Printre inițiatorii acestui proiect se găsește și Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al fabricii Clujana. Astfel că nu este o surpriză propunerea de preluare a unei fabrici aflată în portofoliul ROCA. Putem spera doar că această propunere să fie de bun augur pentru fabrica clujeană și să nu reprezinte o mutare care să aducă falimentul.

După ce halele în care funcționează acum fabrica au fost achiziționate de către Consiliul județean, Clujana trebuia să se mute în TETAROM, însă această mutare întârzie. 

În prezent, Clujana deține două showroom-uri în Cluj-Napoca, la sediul din Piața 1 Mai, numărul 4-5 și în Piața Mihai Viteazu, numărul 30, un magazin în Sibiu, precum și în incinta unui hipermarket din Oradea. Totodată, societatea Clujana intenționează să își desfacă produsele nu doar în România, ci și pe piața europeană, în țări precum Germania și Italia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *