In vizor

Clujenii sunt deja exasperați de șantierul de pe 21 Decembrie. Tarcea: „Lucrările sunt în grafic, ba chiar au un mic avans”

Modernizarea străzii 21 Decembrie începută în urmă cu cinci luni a creat ambuteiaje în trafic în toată zona centrală, dar și în Mărăști, astfel că mulți șoferi au ajuns la capătul răbdării. 

Șoferii își varsă năduful și nemulțumirile pe Facebook, însă vor trebui să mai aibă răbdare. Lucrările la carosabil ar putea fi finalizate abia în luna octombrie, potrivit unei promisiuni a constructorului.

Poate Primarul orașului Cluj-Napoca face o plimbare și pe b-dul 21 Decembrie, zona Prefectură-Regionala CFR! Prin groapa aceasta ne distrugem suspensiile troleibuzelor și autobuzelor noi ,cumpărate cu Zeci de milioane de euro! Ce spuneți domnule primar Emil Boc, găsim două roabe de asfalt pentru groapa aceasta de la Prefectură, sensul către Sora?

Oare de ce firma care execută lucrarea pe strada 21 Decembrie, nu a terminat intersecția cu strada Paris? Acele parapete sunt de peste două luni acolo și mai mult încurcă circulația, decât o ajută. Ce ziceți domnule primar Emil Boc, ne ajutați și de data aceasta?

Viceprimarul Dan Tarcea îi asigură pe șoferii clujeni că lucrările sunt în grafic și nu sunt motive pentru care să nu fie finalizate până în aprilie 2022. Tarcea are un răspuns și pentru cei care reclamă lipsa muncitorilor pe de șantier: aceștia lucrează în acest moment doar noaptea.

„Suntem în grafic pe strada 21 Decembrie. Până în acest moment nu sunt întârzieri. Ba chiar pe anumite tronsoane sunt în avans. Acolo se lucrează pe perioadă de noapte pentru că altfel se blochează câteva benzi. Am avut discuții cu constructorul să încerce să lucreze și ziua, a optat pentru această variantă să lucreze noaptea. Chiar în această săptămână am avut discuții pentru a lucra și ziua, dar să știți că se lucrează noaptea. Tot tronsonul va fi refăcut, iar termenul de finalizare este sfârșitul lunii aprilie 2022. Va depinde foarte mult de cât va dura perioada de iarnă. Până în luna octombrie avem o promisiune din partea constructorului că va reuși să termine partea de asfalt”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca urmează să fie modernizat cu aproximativ 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Licitația a fost câștigată de Diferit, iar termenul de execuție este de 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor, ceea ce înseamnă aprilie 2022.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *