In vizor

Clujenii sunt deja exasperați de șantierul de pe 21 Decembrie. Tarcea: „Lucrările sunt în grafic, ba chiar au un mic avans”

Scris de 448

Modernizarea străzii 21 Decembrie începută în urmă cu cinci luni a creat ambuteiaje în trafic în toată zona centrală, dar și în Mărăști, astfel că mulți șoferi au ajuns la capătul răbdării. 

Șoferii își varsă năduful și nemulțumirile pe Facebook, însă vor trebui să mai aibă răbdare. Lucrările la carosabil ar putea fi finalizate abia în luna octombrie, potrivit unei promisiuni a constructorului.

Poate Primarul orașului Cluj-Napoca face o plimbare și pe b-dul 21 Decembrie, zona Prefectură-Regionala CFR! Prin groapa aceasta ne distrugem suspensiile troleibuzelor și autobuzelor noi ,cumpărate cu Zeci de milioane de euro! Ce spuneți domnule primar Emil Boc, găsim două roabe de asfalt pentru groapa aceasta de la Prefectură, sensul către Sora?

Oare de ce firma care execută lucrarea pe strada 21 Decembrie, nu a terminat intersecția cu strada Paris? Acele parapete sunt de peste două luni acolo și mai mult încurcă circulația, decât o ajută. Ce ziceți domnule primar Emil Boc, ne ajutați și de data aceasta?

Viceprimarul Dan Tarcea îi asigură pe șoferii clujeni că lucrările sunt în grafic și nu sunt motive pentru care să nu fie finalizate până în aprilie 2022. Tarcea are un răspuns și pentru cei care reclamă lipsa muncitorilor pe de șantier: aceștia lucrează în acest moment doar noaptea.

„Suntem în grafic pe strada 21 Decembrie. Până în acest moment nu sunt întârzieri. Ba chiar pe anumite tronsoane sunt în avans. Acolo se lucrează pe perioadă de noapte pentru că altfel se blochează câteva benzi. Am avut discuții cu constructorul să încerce să lucreze și ziua, a optat pentru această variantă să lucreze noaptea. Chiar în această săptămână am avut discuții pentru a lucra și ziua, dar să știți că se lucrează noaptea. Tot tronsonul va fi refăcut, iar termenul de finalizare este sfârșitul lunii aprilie 2022. Va depinde foarte mult de cât va dura perioada de iarnă. Până în luna octombrie avem o promisiune din partea constructorului că va reuși să termine partea de asfalt”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca urmează să fie modernizat cu aproximativ 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Licitația a fost câștigată de Diferit, iar termenul de execuție este de 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor, ceea ce înseamnă aprilie 2022.

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 14 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 14 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 16 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 18 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 18 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE