Din oras

Clujenii semnalează calitatea îndoielnică a lucrărilor de modernizare a Bdului 21 Decembrie. Primarul îi liniștește: „Suntem departe de faza finală… Lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte”

Scris de 336

În orașul cu cea mai înaltă calitate a vieții, clujenii ar trebui să trăiască cel puțin o sută de ani, pentru a se asigura de trăinicia lucrărilor de modernizare. „Nu ne jucăm cu ele. Lucrările se fac pentru 100 de ani înainte” – apreciază edilul Emil Boc. Totuși, clujenii au ajuns să-i semnaleze direct primarului calitatea îndoielnică a intervențiilor de modernizare. 

Calitate îndoielnică = Calitate a vieții 

Iată ce vă avertizează domnul Alin: Când recepționați lucrările la Bdul 21 Decembrie 1989, să fiți foarte atenți pentru că dalele sunt amplasate impropriu – a fost intervenția moderatorului. 

„Acuma, sigur că vor fi verificate. Dar vreau să le dau o circumstanță atenuantă: lucrarea nu este gata. Încă sunt în lucrări, încă nu sunt toate îmbinările făcute, suntem încă departe de faza finală. 

Să știți că și eu sunt la fel de atent și de riguros, pentru că lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte. Nu ne jucăm cu ele. 

Voi fi extrem de exigent iar, de altfel, comisia de recpție lucrează sub control public.

Multe lucrări din zona centrală, chiar dacă ele par finalizate, ele nu au încă procedura de recepție – mai sunt încă lucruri de remediat, lucruri de făcut, iar până nu se face fiecare detaliu, nu se încheie recepția finală. 

Pe cheltuiala constructorului se face toată, până arată în regulă”, a dat asigurări riguroase primarul Emil Boc. 

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 este un proiect cu o valoare de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. 

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului, iar termenul de finalizare este 15 aprilie 2022. 

În martie 2021, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: capturaclujulcivic/facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 37 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE