In vizor

120 de polițiști clujeni anchetați pentru că și-au falsificat concediile! Mega dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj

Scris de 988

Unul dintre cele mai importante inspectorate de poliție din țară riscă să rămână fără 120 de polițiști pe funcții. Pe cât sună de grav această informație, pe atât este de adevărată.

Vorbim despre Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, ai cărui polițiști, peste 120 la număr, sunt suspecți într-un dosar gigantic de înșelăciune, fals și uz de fals. Cum? Dacă până acum credeați că le-ați văzut pe toate, aflați cu ocazia acestui material că angajații MAI fac găinării la cel mai jos nivel.

Potrivit informațiilor obținute de StrictSecret.ro, sesizarea vine din partea ANAF, procurorul Marius Pantea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj derulând audieri într-un dosar mamut, unde există suspiciunea că peste 120 de polițiști au întocmit rapoarte false și au decontat vacanțe pe la diferite unități de cazare, fără ca în fapt aceștia să înnopteze acolo.

Potrivit legii, polițiștii primesc voucher de vacanță în cuantum de până la 1450 de lei. Procedura e simplă. Polițistul își alege o unitate de cazare și ulterior transmite IPJ-ului o factură emisă de aceasta, împreună cu un raport prin care arată că a fost cazat în locația respectivă. Însă la Cluj, polițiștii s-au crezut mai deștepți și s-au gândit să-și rotunjească veniturile inventând vacanțe pe care MAI-ul să le achite.

Așa se face că procurorii au descoperit că o mare parte dintre aceste rapoarte de decont vin prin intermediul a două agenții de turism, iar firmele care eliberau facturile nu erau acreditate în acest domeniu. Sursele noastre susțin că firmele respective n-au intrat la complicitate moca, ci luau procente sau sume fixe pentru a le elibera facturi ”distinșilor” în uniformă. Și în fond și la urma urmei, operatorii economici abordați de polițiști în vederea comiterii unor infracțiuni mai acceptă complicitatea și de groază.
Mai mult, la nivelul județului Cluj sunt două dosare pe această temă, unul mic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin și unu mai mare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Cel mic provine de la percheziția informatică efectuată în telefonul polițistului Gheorghe Matiș, cel despre care Ziar de Cluj (https://www.ziardecluj.ro/cartoful-fierbinte-din-politia-huedin-un-politist-cu-grave-probleme-cu-alcoolul-acoperit-de-prea-multa-lume) a scris că i-a înscenat logodnicei un accident rutier, fiind ulterior prins și cercetat.
Ei bine, în cursul anchetei penale s-a descoperit că Mateș intermedia falsurile pentru alți doi polițiști de la Cluj-Napoca, destul de importanți, dar pentru a nu încurca ancheta penală nu vom divulga momentan numele lor, ajutându-i cu decontări fictive cu cazări în zona Huedinului.

De aici s-a mai născut o povestioară care are legătură cu ambele dosare penale, și cu cel mic și cu cel mare. Sursele Strict Secret indică o unitate de cazare extrem de cunoscută din Someșul Rece, care este deținută de un polițist de la Secția Rurală 6 Florești, prin intermediul familiei acestuia, care apare ca fiind locația fictivă ”de odihnă” pentru mai mulți colegi de-ai acestuia.

Cu privire la dosarul cel mare, numărul imens al suspecților care sunt în prezent audiați pe bandă rulantă, provoacă o îngrijorare imensă. Dacă facem o simulare și rămânem cu jumătate din suspecți cu calitate de inculpați, 60 de polițiști clujeni trimiși în judecată ar însemna automat 60 de polițiști clujeni puși la dispoziție, cu atribuții restrânse de tip secretară.

DACĂ VREȚI SĂ ȘTIȚI cum lăcomia a lovit într-un mod execrabil un inspectorat de poliție atins de prea multe scandaluri cu alcool, interlopi, droguri, violență și acte de corupție, citiți continuarea pe STRICTSECRET.ROULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 2 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 3 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 4 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 4 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 5 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 6 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 6 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 7 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 8 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 20 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE