In vizor

Clujenii nu mai pot ieși din casă FĂRĂ MASCĂ. Se închid școlile și grădinițele din Cluj-Napoca și Florești

Din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din localitățile Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos din județul Cluj vor trebui să adopte măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului COVID.

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19 din ultimile 14 zile a depășit 3 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât să adopte în aceste localități măsurile impuse de Guvern.  

”Din păcate am fost nevoiți să recurgem și la astfel de măsuri. Sperăm în continuare ca și prin aceste măsuri absolut nedorite oamenii să înțeleagă gravitatea situației în care ne aflăm. Chiar dacă am deschis spitalul Clujana nu înseamnă că sunt suficiente locuri pentru toți cei care se îmbolnăvesc în fiecare zi. Avem și un focar la ATI și din 14 paturi funcționează 6, vom suplimenta personalul pentru a folosi ATI la capacitate maximă. Se va emite un mesaj RO Alert joi dimineața cu privire la aceste aspecte. Sper ca măsurile acestea să își atingă efectul de prevenire a răspândirii virusului. Când ne uităm la cazurile de la nivelul județului și dacă ne comparăm cu alte județe comparăm mere cu pere. Noi facem 2500 de teste zilnic, prin comparație județul Argeș testează 400 de oameni”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise pentru persoanele care au împlini vârsta de 5 ani, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. 

Începând cu data de 22.10 ora 00:00, timp de 14 zile unitățile administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos vor lua măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. 

În acest moment municipiul Cluj-Napoca se află la o rată a incidenței de 3,36, Florești la 3,38 și Tritenii de Jos la 3,04. 

În ceea ce privește trecerea la scenariul online pentru școlile și grădinițele din cele trei localități, sunt afectate 334 de unități de învățământ din Cluj-Napoca, 5 unități de învățămând din Florești și 4 din Tritenii de Jos.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *