Editorial

Tăriceanu, trădătorul suprem

Călin Popescu Tăriceanu este trădătorul suprem. Viața lui, cel puțin cea pe care o cunoaștem noi, este un lung șir de trădări. A trădat tot ce se putea trăda: patru neveste (care au zis da, la bine și la rău), Alianța D.A. (care l-a uns prim-ministru), PNL (al cărui membru fondator a fost), PSD (care l-a făcut președintele Senatului), și din nou PNL (cu care s-a înfrățit ca să dea jos Guvernul Dăncilă).

Acum a demisionat până și din ALDE, formațiunea pe care el a nășit-o și a condus-o. Trădătorul suprem zice că fuziunea dintre ALDE și Pro România nu a fost acceptată pentru acest ciclu electoral, motiv pentru care candidații ALDE, în frunte cu el, vor fi incluși pe listele Pro România. Chestia cu fuziunea e un artificiu care să justifice glisarea pe listele Pro Romania. Motivul real pentru care omul cu cinci neveste și-a lăsat partidul este că, dacă ar fi candidat pe listele ALDE, ar fi rămas pe din afara Parlamentului și, în consecință, fără mult iubita-i imunitate. Pentru Tăriceanu, partidul nu este decât un vehicul care îl duce de la nimic la o demnitate. Ca să vedeți cam cât mai prețuiește în ochii lui Tăriceanu „mașina” care, în urmă cu patru ani, l-a dus în Senat: „ALDE s-a defectat, așa că a coborât și l-a lăsat la volan tocmai pe Chițoiu, omul care a accidentat mortal doi pensionari nevinovați. Nu găsea pe careva nepătat să-l pună la conducere, așa, măcar pentru imagine?

În septembrie Călin Popescu-Tăriceanu a candidat la Primăria Bucureștilor și a obţinut 9.892 din voturile valabil exprimate. Atât valorează el. De va ajunge în Senat, va fi pe seama naivilor care vor vota Pro România, el neavând nici un merit. Sincer, nu știu de ce Victor Ponta a luat șarpele la sân. Pentru că electoral, cele 9.000 de voturi aduse de Tăriceanu nu valorează nimic. Și nici el mare lucru. Calculele lui, motivele lui, treaba lui.

Eu aștept ziua în care Tăriceanu îl va trăda pe Victor Ponta, așa cum i-a trădat pe toți cei care i-au dat demnități și imunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *