In vizor

Clujenii din Mărăști așteaptă de 3 ani parking pe Trotușului. Primăria: OSĂ se facă dacă vor fi bani

Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca este unul penibil, având în vedere că acest parking trebuia finalizat de mult timp.

„La întrebarea adresată de dvs. vă comunicăm că în funcție de fondurile alocate pe anul 2024, se va decide realizarea acestui obiectiv”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Parkingul din cartierul Mărăști a fost aprobat de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca în vara anului 2019.

Parkingul va avea 10 locuri dedicate pentru autoturisme electrice, va fi construit pe un teren cu o suprafață de 3150 mp, ocupat în prezent de 14 locuri individuale de parcare și de 62 garaje, care urmează să fie demolate. Construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice – cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete”, a anunțat Emil Boc.

Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 29.590.566 lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrării este de 24 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru parking.

Îl așteptăm pe primarul Emil Boc să scoată de la naftalină acest proiect și în campania de anul viitor. Atunci unii clujeni vor fi fericiți, și îl vor vota. Sperăm însă să fie și cei care își vor aminti că primarul le-a promis acest proiect și înainte de precedentele alegeri. Din păcate pentru locuitorii din Mărăști, parkingul de pe Trotușului nr. 5 îngroașă rândurile proiectelor de campanie electorală ale primarului Boc.