Justitie

Șoferul care a provocat accidentul de la Gherla, prezentat în fața judecătorilor din Dej

Vasarhely Cătălin Gabriel, șoferul în vârstă de 24 de ani din Gherla, care aseară s-a urcat la volan după ce a consumat alcool și a provocat un accident în care au murit doi soți din Dej, a fost prezentat astăzi în fața Instanței. După ce polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore și și-a petrecut noaptea în arestul IPJ Sălaj, astăzi a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej pentru a da declarații în fața procurorului. Mai apoi a fost dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, arată dejeanul.ro.

Acesta nu a spus astăzi foarte multe în fața anchetatorilor și și-a menținut declarația dată imediat după accident. A recunoscut că aseară a consumat alcool înainte de a se urca la volan, dar a insistat că nu s-a atins recent de substanțe interzise. Le-a spus oamenilor legii că nu își amintește prea multe de aseară pentru că totul s-ar fi întâmplat extrem de rapid.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă cum șoferul a intrat în depășirea unei coloane de mașini, fără să țină cont că un alt șofer era deja angajat în depășire. L-a depășit și pe acesta, dar a ajuns cu roțile pe acostament în partea stângă, moment în care a încercat să revină forțat pe sensul lui de mers. Nu a reușit să se încadreze și a acrosat din spate mașina în care se aflau cei doi dejeni, care circulau regulamentar și se întorceau de la un concert de muzică armenească. I-a proiectat în șanț unde mașina lor s-a izbit de un capăt de podeț și s-a răsturnat. Bărbatul nu purta centura de siguranță și a fost aruncat în afara mașinii, medicii resuscitându-l zeci de minute, dar fără succes.