Din oras

Clujenii de pe strada Moș Ion Roată, terorizați de tinerii teribiliști care se adună cu mașinile în parcarea cimitirului din Someșeni

Autoritățile clujene nu reușesc, de ani de zile, să găsească soluții pentru a descuraja tinerii care se adună cu mașinile în zonele de periferie unde ascultă muzică la boxe, turează motoarele mașinilor și fac „liniuțe”.

Sunt mai multe zone unde aceștia se adună, locații bine cunoscute de autorități, și cu toate acestea nu s-a reușit stoparea fenomenului. Un clujean care locuiește pe strada Moș Ion Roată din Someșeni susține că noapte de noapte locatarii sunt deranjați de tinerii teribiliști, situație care durează încă de anul trecut. Clujenii au făcut zeci de plângeri la poliție, fără ca situația să se rezolve.

„Revin cu o veche problemă pe care o avem noi, locuitorii străzii Moș Ion Roată. Cred că ajungem la capătul răbdării! De cum se încălzește afară, revin teribiliștii, nesimțiții, drogații, cu toate răpciugile de mașini modificate, mai ales pe sistemul de evacuare, producând zgomote peste limita admisă (45 decibeli). Se strâng noapte de noapte (mai ales joi și în weekend) la parcările de la cimitirul situat la capătul străzii. Toată noaptea tot merg și vin! Avem copii mici, pe care la ora 22 îi punem la somn. Nici noi nu ne putem odihni din cauza zgomotului produs de la muzica dată la volum ridicat. Mai fac și liniuțe. Turează motoarele intenționat! Anul trecut tot așa s-a întâmplat și nu s-a luat nicio măsură, doar promisiuni! De ce nu se pot închide acele parcări pe perioada nopții, nu își au rostul, cimitirul fiind închis noaptea. Am plătit firmă să măsoare nivelul zgomotului. Următoarul pas, dacă chiar nu se va găsi o soluție, vom angaja un avocat!  Într-un oraș civilizat să nu ne putem odihni noaptea, să nu putem culca copiii, e strigător la cer! Chiar nu e în stare Primăria Cluj să stopeze aceste nereguli și această bătaie de joc? Deja suntem abonați la 112, la cât sunăm. Se poate verifica câte sute de apeluri s-au făcut la 112 pentru deranjarea liniștii!”, a semnalat un clujean.

Situația nu este singulară. Aceeași problemă o au și clujenii care locuiesc pe Valea Chintăului. De mai bine de doi ani, clujenii care locuiesc pe Valea Chintăului sunt terorizați de cursele ilegale de mașini organizate pe strada Tiberiu Popoviciu, zona Centrului Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Localnicii au făcut zeci de plângeri, însă situația nu s-a rezolvat.

Citește și:

Clujenii de pe Valea Chintăului TERORIZAȚI de cursele ilegale de mașini