Din oras

Clujenii, revoltați de lipsa de reacție a polițiștilor locali. „Se blochează accesul la două blocuri. Să ne facem dreptate singuri?”

Polițiștii locali sunt sesizați zilnic să intervină pentru a debloca străzi, trotuare și chiar căi de acces, blocate de zecile de mașini parcate neregulamentar. Cel mai adesea, aceștia evită să împartă amenzi și solicită intervenția mașinilor de ridicări doar dacă situația nu poate fi rezolvată altfel.

Clujenii sunt revoltați că măsurile luate de polițiștii locali, respectiv somații lăsate în parbriz, sunt total ineficiente și cer să fie luate alte măsuri care să descurajeze clujenii să își mai lase mașinile oriunde găsesc un loc liber.

„Am sunat la Poliția locală, au venit după aproximativ 20 de minute. I-au pus să își mute mașinile, ATÂT! Nu amendă, nu nimic! Și asta mă încurajează să mai sun pentru ajutor? Zilnic e așa! Zilnic! Se parchează aiurea, ne blochează accesul și ieșirea la două blocuri! Ce să facem? Astăzi am fotografiat două situații, sunt câte 5-10 zilnic! Chiar nu se mai poate! Vă rog insistent, faceți ceva real! Să vină poliția până aici să dea două telefoane să își mute oamenii mașinile pe loc de parcare, unul chiar pe loc al persoanelor cu handicap nu înseamnă făcut ceva! Nu au plătit parcările, au plecat șoferii și au mai lipsit încă 15 minute! Asta de față cu poliția, care NU A FĂCUT NIMIC! Chiar așa? Nimănui nu ii pasă? E incredibil! Să ne facem dreptate singuri?”, se revoltă un clujean.

Situația semnalată de clujeanul revoltat a avut loc pe strada Argeș. Mașinile parcate neregulamentar în dreptul numărului 26 blochează accesul, iar cei care au parcări în curte, nu pot intra sau ieși.

Doar că polițiștii locali sunt conștienți de lipsa acută a locurilor de parcare, motiv pentru care evită să ia măsuri mai drastice. Ar trebui ca municipalitatea să ofere alternative înainte de a împărți amenzi tuturor celor care parchează neregulamentar. Această situația crează frustrare pentru cei care nu pot folosi trotuarul sau o bandă de circulație, însă până ce nu vor apărea mai multe parkinguri, această situație nu are rezolvare.