In vizor

Clujenii care locuiesc pe strada de pământ Gheorghe Sion sunt duși cu zăhărelul de autorități: modernizarea străzii este promisă din vară

Locuitorii de pe strada Gheorghe Sion reclamă faptul că sunt duși cu zăhărelul de către autoritățile locale în privința lucrărilor de modernizare de pe strada unde locuiesc. Autoritățile arunci vina de la una la alta, iar strada a rămas nemodernizată. 

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în iunie un Proiect de Hotărâre prin care s-a validat documentația și indicatorii tehnico economici pentru modernizarea străzii Gheorghe Sion, o stradă de 800 de metri. Valoarea proiectului este de 3,7 milioane de lei, iar durata de execuție este de șase luni.  

În  acest moment strada este una de pământ cu gropi și denivelări care nu permite circulația în condiții de siguranță. Accesul pe stradă este dificil, iar canalizarea pluvială este inexistentă.  

Este evidentă bucuria clujenilor care locuiesc aici, știind că municipalitatea și-a îndreptat atenția și spre ei. Însă bucuria lor a fost de scurtă durată deoarece la momentul în care această stradă trebuia deja să fie finalizată, lucrările nici măcar nu au început. Clujenii au încercat să afle motivele întârzierii, iar Primăria le-a răspuns că strada nu poate fi încă asfaltată pentru că există lucrări programate ale companiei de gaz. Compania de gaz în schimb susține că nu au primit de la Primărie autorizația de construire pentru modernizarea instalației de gaz pentru strada Sion. O neînțelegere între aceste autorități este doar în dezavantajul locuitorilor care în continuare trebuie să circule pe o stradă de pământ plină de gropi. 

Clujenii acuză autoritățile că îi duce cu zăhărelul și solicită un răspuns concret din partea Primăriei privind începerea lucrărilor de modernizare de pe strada Gheorghe Sion. Ei trebuie să circule pe o uliță cu cizme de cauciuc în 2020 în orașul de cinci stele Cluj-Napoca. 

”Urmarea a răspunsului dumneavoastră privind modernizarea străzii Gheorghe Sion și a faptului ca aceasta nu poate fi modernizata din cauza companiei de Gaz E-on Romania/Delgaz care urmează sa modernizeze rețeaua de gaze naturale, va trimit răspunsul celor 2 companii care spun exact contrariul și faptul ca Primaria Cluj Napoca nu a emis autorizația de construire. Astept un răspuns din partea dvs cine răspunde de faptul ca nu a fost emisa autorizația de construire pentru modernizarea retelei de gaze pe strada Gheorghe Sion. Totodată va rog sa luați masurile care se impun ca măcar pana la primavara sa circulam decent pe acesta strada, nu cred ca în anul 2020 trebuie sa circulam cu cizme de cauciuc in municipiul Cluj Napoca, găsiți măcar o soluție provizorie pana la reabilitarea acestei străzi conform hotărârii de consiliul local aprobate din luna mai 2020.Strada poate fi modernizata și pe tronsoane , nu trebuie modernizata in totalitate. Inainte sa imi comunicati care este termenul de începere, respectiv de finalizare al lucrărilor de modernizare a strazii Gheorghe Sion din municipiul Cluj Napoca, va rog sa faceți o vizita în teren și sa imi spuneți dacă aceasta strada merita sa se numească strada sau ii putem spune ulita”, a sesizat un clujean care locuiește pe această stradă.  

Gheorghe Sion nu este singura stradă de pământ uitată de municipalitate. Primăria continuă să modernizeze străzile din zona centrală deoarece acestea dau bine în poze și sunt mai vizibile, iar clujenii de la periferie sunt lăsați să se lupte zilnic cu străzi pline de gropi și noroaie.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *