In vizorPolitica

Clujeanca Csilla Hegedus, expertă în greblarea fondurilor europene, este noul director al Agenției de Dezvoltare Regională

Csilla Hegedus a fost numită director al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, începând cu 1 ianuarie 2024. Dacă defunctului Verestoy Attila i se spunea ”Drujba lui Dumnezeu”, la cum a ”kerestoyt” pădurile din secuime, Doamnei Steluța ar trebui să i se zică ”Grebla lui Dumnezeu”, la cum știe să grebleze fondurile europene. Mai ales în familie.

Csilla Hegedus a fost vicepreședinte executiv al UDMR, responsabil pentru cultură și purtător de cuvânt al Uniunii din 2019. În 2021, a fost numită secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). În trecut, aceasta a ocupat funcția de ministru al Culturii și viceprim-ministru în cabinetul Victor Ponta din noiembrie până în decembrie 2014. A fost și secretar de stat în cadrul aceluiași minister.

Csilla Hegedus a demisionat din toate funcțiile politice, astfel că din data de 6 iulie 2023 nu mai deține nicio funcție în cadrul UDMR.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a fost înființată în conformitate cu Legea 151/1998 prin decizia nr. 4/ 16.12.1998 al Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, în calitate de organism de utilitate publică, cu personalitate juridică, care acționează în domenii specifice dezvoltării regionale.

ADR Nord-Vest este organul executiv al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Sursa: Gazeta de Cluj

De foarte multă vreme Csilla Hegedus este expertul prin mâna căruia trec fonduri europene dirijate din propriu-i pix către unde vrea domnia sa

După cum am mai scris, stimabila doamnă a direcționat bani către conturile unei fundații conduse de ea și de către tatăl ei. Aceste acuzații ridică semne de întrebare cu privire la posibile conflicte de interese și utilizarea necorespunzătoare a fondurilor publice. Cu un trecut în care a ocupat înalte funcții politice, având în vedere că a fost ministru al Culturii și vicepremier în guvernul Ponta între noiembrie și decembrie 2014, aceste acuzații pun sub lupă integritatea doamnei Hegedus.

CITEȘTE:

Ministrul clujean al Culturii Hegedus Csilla – expert recunoscut, dar si beneficiar controversat de fonduri publice

Castelul Banffy e o ruină, deși de 20 de ani, fundația Transylvania Trust, condusă de Hegedus Csilla, toacă bani pentru reparații. Sumele primite sunt ținute la secret

DAR, MAI ALES, CITEȘTE (ȘI TE LĂMUREȘTE):

Umbra lui Hunor bântuie guvernul Ciucă: Hegedus Csilla la Fonduri Europene. E ca și cum ai pune lupul să-ți păstorească oile. Sau măciuca la carul cu oale

De asemenea, Csilla Hegedus este vicepreședinte executiv al UDMR responsabil pentru cultură și purtător de cuvânt al Uniunii din 2019. În 2021, a fost numită secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), iar informațiile sugerează că deplasările sale la Cluj, unde domiciliază, au fost decontate de către minister.

Dacă ne uităm la ultima declarație de avere, doamna Csilla Hegedus are un salariu de 53 de mii de lei anual, venit din conturile UDMR-ului și peste 116.000 de lei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Mai mult, din veniturile din activități independente, doamna de la UDMR mai primește aproape 12 mii de euro din partea Institutului European de Cercetare în Strategii Europene de la Budapesta.

Potrivit declarației de avere din 2023, Csilla Hegedus și-a cumpărat un teren agricol în localitatea Leptokarya, Grecia. Zona este o destinație turistică populară în timpul lunilor de vară datorită peisajelor sale, precum și datorită apropierii de Muntele Olimp. A știut doamna unde să-și achiziționeze terenul.

Să nu uităm faptul că în martie 2023, doamna cu „banii în pix” a uitat în ce țară trăiește și la o vizită în Satu Mare a fost înconjurată doar de oameni de la UDMR, reprezentanții celorlalte partide politice precizând că nu au știut de vizita secretarului de stat.

Este de la sine înțeles de ce, de câțiva ani buni, sute de mii de euro din fonduri europene merg în buzunare atent alese pentru reabilitarea de clăridi istorice care țin de istoria maghiară, iar cele românești sunt tratate cu indiferență. Urmează, în curând, să vă prezentam în detaliu ce face stimabila doamnă cu banii europeni.